Classe del 29 de novembre

Hem començat la classe fent els ex. 3 (pàg. 37) i 23 (pàg. 47) de Teide. Tots dos eren sobre vocabulari. En el primer calia diferenciar les frases fetes dels refranys. Hem vist que la frase feta es pot modificar (es pot canviar el temps verbal, la persona…). En canvi, el refrany és sempre igual.

Després hem vist les característiques dels atributs i els pronoms que fem servir per substituir-los. Hem repassat la teoria (pàg. 170, Barcanova) i hem fet els ex. 3, 4 i 5 de les pàgines 172 i 173.

ex-estil-directe-a-indirecteFinalment, hem vist les diferències entre el discurs directe i l’indirecte. Havíeu de fer els dos exercicis de la fotocòpia. Us passo a continuació una possible solució de la transformació del text del còmic:

El Calvin pregunta a la seva mare si pot conduir camí de tornada. La mare li contesta que és clar que no. El Calvin torna a preguntar si pot conduir si li promet que no s’estrellarà. La mare torna a dir-li que no. Ell torna a insistir que podria dur el gas i els frens mentre ella el guia. La mare li respon una altra vegada que no. Finalment, el Calvin li diu que mai no li deixa fer res.

Deures: ex 15, pàg. 43 (Teide).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *