• David Castillo va presentar ahir dimecres el llibre Eren ells, de Carles Rebassa, a La font de mimir

    Un David Castillo pròxim i planer va anar donant la seva visió de l’escriptor i el llibre sota la mirada amable d’en Carles, assegut al seu costat. Sota la sentència de “Si es llegís més, la societat avançaria” Castillo va situar Rebassa en la generació d’escriptors que va començar amb Blai Bonet a Mallorca i que han compartit Miquel Bauçà, Biel Mesquida o Andreu Vidal.

    Eren ells és un llibre amb moltes lectures, amb personatges de 17 anys i els descobriments pertinents a aquesta edat, amb temes com el maltractament, l’homofòbia o la introducció en el món claustrofòbic d’un microcosmos, però, tot plegat, narrat amb un aire positiu per amagar el pessimisme rotund d’unes situacions complicades que respira optimisme. L’autor, però, no voldria que Eren ells es titllés d’una novel·la d’adolescència: “L’adolescència sembla un invent més del capitalisme per manipular”, sinó d’una obra amb personatges que només tenen un present, el passat és presó i el futur no existeix; de persones que estan passant una època determinada de la seva vida, però en què la vida és una continuïtat; d’uns personatges sense etiquetar que conformen una enrevessada xarxa sexual i afectiva i on cadascun d’ells estarà marcat per la seva condició de partida. Uns personatges, en definitiva que sense el llibre no haurien tingut veu.

    Rebasssa va reflexionar sobre el procés d’escriptura d’Eren ells: “vaig començar a escriure i no sabia que seria aquest llibre. Però, de cop i volta, en vaig ser conscient i això va fer que, quan vaig continuar escrivint-lo, me’l miris d’una manera diferent. Després de l’anunci del XXVI Premi Ciutat de Tarragona de novel·la, en el moment de la publicació, les meves pàgines van passar a ser les d’un altre i les meves coses íntimes de noi van passar a ser públiques.”

    L’acte va comptar amb una trentena d’assistents que va escoltar atentament el diàleg Castillo-Rebassa en una tarda en què es palpava, ja, l’ambient de Sant Jordi.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes