• Excursió a les tres fonts

    Un grup de voluntaris, aprenents i alumnes de català van poder gaudir d’un matí esplèndid caminant enmig dels colors torrats, grocs i taronges propis de la tardor. I com sempre, amb animades converses entre els caminadors fidels de les excursions i els que era el seu primer cop.

    L’itinerari els va portar a fer parada a tres fonts: de la Dinamita, de la Sunyera i  de Sant Domènec del Ca.

    La font de la Dinamita, situada al turó de la Nau a Sant Fost de Campsentelles, té una història curiosa i alhora desgraciada, ja que durant molts anys va tenir una antiga fàbrica de dinamita al costat: la Nova Manresana. Si en voleu saber detalls i anècdotes, cliqueu aquí.

    La font de la Sunyera durant molts anys abastava d’aigua Santa Maria de Martorelles, i era una d’aquelles fonts on antigament la gent anava a dinar o a berenar.

    Explica la llegenda que cap al 1797 el propietari dels terrenys on es troba la font de Sant Domènec del Ca va voler canalitzar un doll d’aigua que sortia al mig del bosc per fer-ne una font per als carboners. Fou el rector de Sant Feliu d’Alella qui li va suggerir  el nom de Sant Domènec, i com que la iconografia del sant va acompanyada sempre d’un gos, doncs ja tenim el nom complet.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      


Categories


Etiquetes