Arxiu per setembre, 2019

  • Clubs de lectura de llengua catalana 2019-2020 a les biblioteques de Barcelona

    Clubs de lectura de llengua catalana de 2019-2020 a les biblioteques de Barcelona

    Durant el proper mes d’octubre començaran els clubs de lectura de llengua catalana a Barcelona del curs 2019-2020, que tindran lloc a diverses biblioteques de la ciutat. N’hi ha de dos tipus, de nivell bàsic de català i de nivell mitjà (elemental).

    Els clubs de lectura de llengua catalana són trobades de lectors interessats a comentar en català literatura escrita en llengua catalana.

    Els clubs de nivell bàsic van adreçats a persones que tenen un nivell inicial de català i que volen practicar l’expressió oral. La tria dels llibres està basada, majoritàriament, en materials de lectura fàcil i obres especialment adaptades per a aquest nivell.

    Els clubs de nivell mitjà (elemental) van dirigits a persones amb un nivell mitjà de català que volen llegir i conversar en català per guanyar-hi fluïdesa. A més, també volen fer conèixer la tradició literària contemporània en llengua catalana.

    Clubs de lectura de nivell bàsic

    Clubs de lectura de nivell mitjà (elemental)

    Durada i inscripció

    Cada club es reuneix una vegada al mes i la sessió té una durada aproximada d’una hora.

    Per inscriure-s’hi cal fer-ho al taulell de préstec de la biblioteca on es fa el club. La inscripció és gratuïta i es dona prioritat als residents del districte de cada biblioteca i a les persones que actualment no assisteixin a cap club de lectura.

    Els clubs de lectura de llengua catalana estan organitzats conjuntament

    pel Centre de Normalització LIngüística de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

    Article complet

  • Teresa Pàmies al racó literari de la Delegació

    Fa 100 anys va néixer la que molta gent ha definit com la gran cronista d’una època, com la memòria viva de la nostra història, però, com ens recorda Teresa Pàmies, “de memòria, cadascú té la seva”. Tot i que ella mateixa es qualifiqués com a cronista al rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, només cal obrir un llibre seu per veure que ens porta més enllà del reportatge, la crònica o el llenguatge periodístic. I és que la literatura no és només sinònim de ficció.

    Capacitat d’anàlisi, autocrítica, intel·ligència, humor, un vocabulari ric i precís, una veu personal i única… són alguns dels aspectes que podem trobar, avui, amb una descoberta o relectura de les seves obres. I principis: compromís polític amb la llengua, el país, l’antifeixisme, el progrés social. En definitiva, una literatura compromesa com a eina d’informació, memòria i crítica.

    Article complet

  • Passejada històrica pel barri del Carmel el proper 28 de setembre

    La (Re)volta és un projecte d’Òmnium Cultural, que pretén fomentar el sentit de pertinença al barri del Carmel. Aquesta entitat organitzarà una passejada històrica on s’explicarà la construcció del barri del Carmel gràcies a les lluites veïnals.  Després de la passejada, hi haurà un debat amb aperitiu.

     

     

    Dia: 28 de setembre

    Hora d’inici: 10 hores

    Punt de trobada: MUHBA Turó de la Rovira, c. Marià Labèrnia, s/n

    Hora d’acabament: 13,30 hores

    Us podeu inscriure a: http://bit.ly/carmel28s o trucant al 627817393, de 9 a 18h, de dilluns a divendres. Les places són limitades.

     

    Article complet

  • Oberta la matrícula per als cursos de setembre

    Encara queden places lliures en alguns nivells.

    Oberta la matrícula per als cursos de setembreLa matrícula per als cursos de setembre és oberta i encara queden places per als nivells Elemental, Intermedi, Suficiència i Superior.

    Per fer una prova de nivell, cal demanar hora per telèfon a qualsevol de les nostres delegacions. Si ja saps quin nivell et pertoca, pots tramitar directament la matrícula de manera presencial.

    Article complet

  • Recorregut per la Festa Major de Gràcia dels alumnes de Bàsic 1

    El dia 20 d’agost una quinzena d’alumnes del curs Bàsic 1 acompanyats per la seva professora Rosabel, van fer un recorregut per la Festa Major de Gràcia.

    No pot haver-hi mes d’agost a Barcelona sense la tradicional Festa Major de Gràcia. Es tracta d’una de les festes més populars de la ciutat, caracteritzada pel seu característic desplegament de carrers guarnits i concerts a la fresca de caloroses nits d’estiu. 

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius