• Recollida solidària de joguines

   

   

  Com cada any, la Delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona fa una recollida solidària de joguines en català, sense contingut bèl·lic ni sexista, entre els alumnes dels cursos, en el marc de la campanya “I tu, jugues en català?”. Abans de Reis es portaran a la parròquia del Carmel que les repartirà entre els nenes i les nenes de famílies amb pocs recursos del barri.

  Si ens en voleu portar, ho podeu fer fins al 19 de desembre (c. Marina, 343).

  Article complet

 • Any Fabra als Lluïsos d’Horta

   

  “Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”

  Pompeu Fabra (1947)

  Divendres al vespre usuaris dels Lluïsos d’Horta van conèixer de ben a prop la vida i obra de Pompeu Fabra, autor de la Gramàtica catalana i del Diccionari general de la llengua catalana, gràcies al joc de pistes que la Delegació va idear per apropar-lo a les persones que formen part de les entitats . Pista a pista van anar resolent els enigmes que els van dur a curiositats de la seva vida, com que practicava diferents esports (tenis, excursionisme, natació…); li agradaven els dolços; practicava llengües al port de Barcelona…

  Jugar per aprendre, per divertir-nos, per recordar…

   

  Article complet

 • Any Fabra

  Sabeu que a en Fabra li deien “Peyu”?

  Si voleu conèixer més sobre aquest gran estudiós de la llengua, a qui devem l’ordenació gramatical , veniu avui als Lluïsos d’Horta a resoldre el joc de pistes que us hem preparat… No us el perdeu!

  Lluïsos d’Horta (carrer de Feliu i Codina, 7)
  Divendres, 30 de novembre, a les 19 hores

  Article complet

 • Any Panikkar

  Visita a l’exposició de Raimon Panikkar i passeig pels llocs més emblemàtics del Gòtic

   

   

  Ahir els alumnes de l’Elemental 3 es van apropar a la figura de Raimon Panikkar gràcies a l’exposició que es fa fins al 21 de desembre a l’Espai Avinyó. Van tenir l’oportunitat de conèixer la vida d’aquest filòsof que enguany hauria fet cent anys i, seguint la seva reflexió que diu que “la finalitat de la vida és caminar”, van fer una passejada pel Gòtic. Al llarg de la ruta els alumnes van presentar diferents llocs representatius del barri i van exposar les informacions que prèviament havien preparat. Es van convertir, per un dia, en guies turístics.

  Fotografies de: Bushra Khalid i Isabel Gómez

  Article complet

 • Any Fabra

  Què sé sobre Pompeu Fabra?

  Tots hem sentit parlar de Pompeu Fabra i sabem que és un personatge il·lustre a Catalunya i això és per la seva gran tasca amb la relació amb la llengua catalana. Però què en sabem a banda que hi ha una universitat que porta el seu nom i també la parada de metro del centre de Badalona?

  Teniu curiositat per descobrir més coses d’aquest personatge que va viure a Badalona una part important de la seva vida? Doncs podeu posar-vos a prova amb aquest joc interactiu de preguntes sobre la seva vida i la seva obra, segur que aprendreu un munt de curiositats!

  https://blogs.cpnl.cat/boci/files/2015/01/pf.jpg

   

  Article complet

 • Ruta literària M. Aurèlia Capmany

  Ahir els alumnes del curs Llengua i cultura van conèixer de ben a prop els racons de la ciutat per on es movia la M. A. Capmany. La guia d’aquesta ruta literària va ser Maria Nunes, autora del llibre Rutes literàries de Barcelona 2; la seva veu i el seu coneixement ens van apropar, a través de frases extretes de llibres com: Un lloc entre els morts, Feliçment jo soc una dona i Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona, biografia d’Agustí Pons, a la casa familiar, al barri on va viure…; espais de la seva vida ben presents també a la seva obra.

  Article complet

 • Any Capmany

  Ahir la Biblioteca Horta-Can Mariner es va omplir de persones interessades a escoltar la Marta Nadal, Comissària de l’Any Capmany, parlar de la Maria Aurèlia. A poc a poc, a través de les seves paraules i el seu coneixement ens va transportar cap a la vida, obra i pensament d’aquesta gran dona. El compromís de Capmany amb el país, la llengua i el feminisme va ser clau en la vida de l’autora i en va impregnar l’obra, que abasta tots els gèneres literaris. A més de destacar el vesssant com a dona reivindicativa en plena època franquista, Nadal va fer arribar al públic la Capmany més íntima: “La gent la recorda amb el puro i en té una imatge que no és del tot real, ja que era una persona tendra, tímida i, fins i tot, coqueta”.

  En acabar la xerrada, es va generar una reflexió final amb el públic sobre el perquè l’autora no ha estat tan coneguda com altres referents de la literatura catalana, com Mercè Rodoreda. Per Nadal, una lectura positiva que podem fer ara és el fet que Feliçment, jo sóc una dona sigui lectura obligatòria a Batxillerat des de l’any passat, cosa que permet que els més joves descobreixin l’autora en una de les obres més destacades, que tracta sobre una qüestió de plena actualitat: l’apoderament de les dones en la societat.

  “Més val saber francès, anglès i rus, que si se us trenca una beta, sempre podeu fer-hi un nus.” MA Capmany

  Article complet

 • Parlem de Maria Aurèlia Capmany

  El CNL de Barcelona a la Delegació d’horta-Guinardó i la Biblioteca Horta-Can Mariner us convidem a la xerrada “Maria Aurèlia Capmany, literatura i compromís” que pretén apropar-nos a la seva trajectòria vital i literària i, més específicament, a la seva vessant feminista.

  Data, hora i lloc: dimarts 20 de novembre a les 18.30 h. Biblioteca Horta-Can Mariner (c. del vent,1 -M. Horta-)

  Us animem a participar-hi!

  Article complet

 • I tu, jugues en català?

  https://blogs.cpnl.cat/connectatseixample/files/2018/11/slide-concurs.gif

  Comença la 3a edició del concurs “I tu, jugues en català?”!

  El concurs tindrà lloc del 19 al 30 de novembre i farà pública una pregunta diària, de dilluns a divendres, a través del blog del concurs “I tu, jugues en català?” i del compte de Twitter @cpnlcat. Els participants, que s’hi hauran inscrit prèviament per mitjà d’un formulari, podran respondre només la pregunta del dia i tindran temps de fer-ho fins a la mitjanit.

  L’edició del programa d’enguany incorpora la novetat del concurs de preguntes en català relacionades amb el joc i la joguina, que substitueix la proposta basada en el concurs fotogràfic a Instagram de les dues edicions anteriors.

  En aquesta ocasió, el Consorci per a la Normalització Lingüística incentiva la participació de la ciutadania amb una pregunta diària relacionada amb els jocs i les joguines. Les 10 preguntes inclouen, entre d’altres, referències als jocs tradicionals del territori, amb la finalitat de motivar la curiositat i propiciar el coneixement dels costums populars locals en l’àmbit del joc, i alhora fomentar l’ús de la llengua catalana en aquest àmbit, en la mesura que a través del joc es consoliden els coneixements dels idiomes, per totes les habilitats lingüístiques que el joc exigeix: parlar, llegir (les instruccions, per exemple), comprendre (les explicacions que doni un altre jugador) i fins i tot escriure (si la mecànica del joc ho demana).

  La puntuació, que variarà segons la pregunta, quedarà clarament especificada a l’enunciat i s’anirà afegint al còmput de cadascú, a fi de poder establir la classificació, que els participants podran consultar a diari.

  La persona guanyadora serà la que obtingui la màxima puntuació o, en cas d’empat, la que resulti afavorida pel sorteig públic que es realitzarà el dia de lliurament de premis, que serà durant el mes de gener.

  Dins del web concurs.cpnl.cat, es poden consultar les bases del concurs i els premis que s’atorgaran.

  Article complet

 • Any Capmany

  Dijous passat, els alumnes de Llengua i cultura van poder gaudir d’una visita guiada a l’exposició que l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha dedicat a Aureli Capmany, amb motiu del seu 150è aniversari. L’Esteban Barandica, comissari d'”Aureli Capmany i l’educació dels infants”, els va fer un recorregut per la trajectòria d’en Capmany i l’ensenyament del mètode Montessori; així com la feina que va desenvolupar a l’Arxiu, des del 1934 fins al 1940. Al final també van poder gaudir d’un regal, la visita a les dues sales més espectaculars de l’Arxiu: la Dalmases i la Massana.

   

  Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpn.cat


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h

 

 

 


Cercador de cursos

 

 


Categories


Favorits


Entrades recents


Comentaris recents


  Arxius