• El dia de Sant Jordi 2020, viatja lluny amb la lectura

    Aquest any celebrem la diada de la rosa i el llibre des de casa, i el CNL de Barcelona volem convidar a tothom, grans i petits,  a llegir.

    Llegir per viatjar lluny, a on vulgueu, lluny, lluny de casa fins a paradisos  fabulosos i distants o bé, per què no?, fins a racons del nostre territori coneguts i propers.

    Llegir també per viatjar cap a dins i cap al fons, endins nostre, i descobrir els paisatges interiors, íntims, i potser inexplorats.

    Podeu si no, viatjar en el temps a cavall de la memòria fins a arribar als llocs on reposa el passat o pujar en un artefacte avançat i transportar-vos fins als espais que vindran i ens esperen, on encara no hem arribat.

    Però en definitiva, llegir per gaudir, llegir per passar una bona estona!

    Tancades a casa les entitats d’Horta-Guinardó, han esmolat l’enginy i aquí us hem fet una selecció de les activitats que es faran des dels balcons, i les cases del nostre districte.

    De Marsé a Mercè virtual

    Ruta literària virtual artística i virtual que començarà demà a les 11h. Estigueu atent@s, perquè el proper dijous 23 d’abril, a les 11 hores, us podreu endinsar i recórrer al vostre ritme els diferents escenaris de la ruta De Marsé a Mercè. Organitza: Organitza: Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Centre Cívic Guinardó i Centre Cívic El Carmel, Espai Jove Boca Nord i Casal de barri Pirineu.

    #MotsConfinatsHG

    El Centre Cívic Casa Groga, en el marc de la diada de Sant Jordi, engega el concurs de fotorelats a Instagram #MotsConfinatsHG per reivindicar la cultura i l’amor en la situació de confinament que estem vivint amb la Covid-19. Publica una foto inèdita a casa teva, acompanya-la amb un títol, un relat o una poesia original al comentari i posa-hi l’etiqueta #MotsConfinatsHG i menciona @centreciviccasagroga. Els fotorelats escollits formaran part d’una gran exposició col·lectiva.

     

    Creació d’una història amb títols de llibre i de roses d’origami


    El Centre Cívic Guinardó proposa aquestes dues entretingudes activitats per celebrar Sant Jordi des de casa. D’una banda, planteja agafar tres llibres que tinguem a casa, combinar-los creant una petita història amb els seus títols i fer-ne una fotografia, per després penjar-la a les xarxes socials i etiquetar-hi el centre cívic. De l’altra, us convida a participar en el repte de crear una rosa d’origami, seguint els passos a través d’aquest tutorial de YouTube. Després, podeu fer-li una foto i penjar-la a les xarxes socials i etiquetar-hi el centre cívic

    Relats Confinats des del Mas Guinardó
    1.  Cada setmana publicarem a Facebook i a Twitter una frase que inicia una història.
    2. Continua el relat amb un màxim de tres frases.
    3. Tens 24h per participar en cada relat.
    4. La història acaba quan algú escriu “I així hem alliberat aquest conte confinat”.
    5. Més informació aquí
    Podeu consultar més activitats de Sant Jordi del districte Horta-Guinardó aquí

    I també…

    Llibreries obertes

    La iniciativa d’Òmnium Cultural de comprar llibres durant el confinament a les llibreries per recollir-los quan ens ho permetin ja ha venut uns 25.000 llibres. Com funciona?

    Llibreries obertes

    Cliqueu a l’enllaç per a més informació: https://llibreriesobertes.cat/

    Roses a casa i als balcons ?

    ?I no ens oblidem de les roses? Si anau al web del Gremi de Floristes hi trobareu les dues propostes per gaudir de les roses aquest Sant Jordi: www.floristes.cat.

    #santjordialsbalcons

    Us proposem engalanar-los amb dibuixos de dracs, roses, contes o portades de llibres fets pels més petits de la casa. Animarem els educadors a penjar a les xarxes vídeos de com fer una rosa amb cartolina, paper i amb els materials que ara tenim a casa.

    Aquest any 2020 Sant Jordi, la princesa i el drac es queden a casa. Però no s’avorriran: pugeu les vostres fotografies dels dibuixos, treballs manuals i balcons adornats al vostre perfil d’Instagram amb l’etiqueta #santjordialsbalcons. Les 10 publicacions amb més m’agrada a data 26 d’abril, rebran un lot de llibres infantils gentilesa del Gremi de Llibreters.

    #rosadesantjordiacasa

    Farem també tot el possible perquè qui vulgui tenir una rosa natural de Sant Jordi la pugui comprar i rebre a casa.

    Amb aquesta iniciativa es donarà sortida al cultiu de roses dels productors del Maresme i ajudarem al col·lectiu de les floristeries a ser de nou floristes per Sant Jordi, sempre seguint amb les mesures de seguretat i sanitàries establertes.

    Hem recopilat les floristeries de Catalunya que donaran el servei de compra on line o per encàrrec amb entrega domiciliària.

     

    L’equip de treballadores i treballadors de la delegació d’Horta-Guinardó desitja que passeu una bona diada de Sant Jordi!

     

     

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius