Arxiu per gener, 2021

  • Un club virtual que passa de l’humor a la tragèdia

    Portada La magnitud de la tragèdiaLa Magnitud de la tragèdia de Quim Monzó va entrar ahir al vespre a casa dels participants del Club de lectura d’Horta-Guinardó. En aquesta novel·la, Monzó sorprèn el lector amb un llibre que si bé al començament està ple d’humor, després, amb un gir sorprenent, inesperat, es converteix en una gran tragèdia.

    Tots vam estar d’acord que és un plaer llegir Quim Monzó, el seu estil fresc, àgil i sense complexos; juntament amb un domini gramatical i de lèxic van permetre’ns gaudir d’allò més i, fins i tot, vam ser conscients de la quantitat de paraules noves que havíem après gràcies a aquesta lectura.

    El mes que ve comentarem Algú com tu de Xavier Bosch, tant se val el format: segur que aquest autor també ens sorprendrà.

    Article complet

  • El Voluntariat per la llengua fa un recorregut virtual pels refugis barcelonins

     

    Foto: Taller d’Història de Gràcia

     

    Dimecres 20 de gener a la tarda els participants del Voluntariat per la llengua van poder fer un recorregut virtual pels refugis antiaeris de Barcelona acompanyats per les acurades explicacions d’en Josep Maria Contel, president del Taller d’Història de Gràcia.

    L’activitat es va organitzar en col·laboració amb la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, que col·labora molt sovint amb el Taller d’Història de Gràcia.

    Vam conèixer els diversos refugis (els que es poden visitar i els que no), les quotes que feien pagar per poder utilitzar-los, com se‘n construïen les entrades i les galeries, la descoberta recent del refugi a sota del Palau de la Generalitat… Els i les assistents van fer una bona pila de preguntes que el Josep Maria va contestar detalladament.

     

    Article complet

  • El voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona fa una sessió de benvinguda virtual amb nous participants al programa

     

    Dimarts 19 de gener l’equip del Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona va fer una sessió de benvinguda virtual amb voluntaris i aprenents que s’havien inscrit al programa.

    Durant la reunió, els participants van tenir l’oportunitat de conèixer les dinamitzadores, que els van donar la informació del programa (nombre de trobades, modalitat virtual, oferiment d’activitats en línia, establiments col·laboradors, avantatges de carnet…). També es va donar veu a les persones que hi van participar, les quals van poder expressar dubtes, pors, inquietuds i desitjos abans de trobar-se amb la parella que en breu els assignaran. Totes van presentar-se i van explicar les raons per les quals s’havien inscrit al programa: contribuir a l’ús de la llengua catalana, guanyar fluïdesa i seguretat, poder conversar en català amb els veïns, etc.

    Com a curiositat, cal destacar la participació de l’aprenenta Mercedes, que es va connectar des de Sao Paulo. Ens va explicar que s’ha apuntat al programa perquè és filla de pares catalans i només pot parlar català amb la seva cosina, i va veure en el VxL una oportunitat per poder practicar la seva llengua materna. Aquesta és una bona mostra que la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua brinda la possibilitat de practicar el català a persones d’arreu del món.

    La trobada va ser molt enriquidora i profitosa per a tothom i tots van agrair assistir-hi.

    I tots els voluntaris i aprenents que van participar a la sessió ja estan aparellats!

    Article complet

  • L’1 de febrer comencen les inscripcions a les proves per als certificats de català de Política Lingüística

    imatge de recurs

    El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui la resolució de convocatòria de les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. El període per presentar les sol·licituds és des del dilluns 1 fins al dimecres 17 de febrer. El pagament de les taxes es pot fer de l’1 al 18 de febrer, fins a les 22 h.

    Aquestes proves, que són de caràcter anual, es convoquen per obtenir els certificats de llengua catalana en cinc nivells: nivell bàsic (A2), nivell elemental (B1), nivell intermedi (B2), nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). Els certificats acrediten cinc nivells de competència lingüística en català, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa.

    La inscripció es pot formalitzar telemàticament mitjançant la pàgina web Tràmits gencat o bé, presencialment, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Les proves estan obertes a qualsevol persona de 16 anys o més i no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia per fer-les.

    Els exàmens es duran a terme a 18 municipis (Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Perpinyà, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú) entre el 8 de maig i el 19 de juny, segons la localitat i el nivell.

     

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius