Arxiu per gener, 2024

  • Sortida als horts comunitaris dels jardins Pla i Armengol

    Aquest matí un grup d’alumnes de bàsic 2 de la nostra delegació han visitat els horts comunitaris dels Jardins Pla i Armengol.

    L’Amèlia, el Benito i el Sergi de la comissió pedagògica dels horts, ens han explicat que l’any 2013 es va plantejar la idea de fer uns horts urbans a Pla i Armengol (antigament Ravetllat-Pla i actualment, de titularitat pública propietat de l’Ajuntament). Aquesta idea es va concretar l’any 2014 en el projecte presentat a l’Ajuntament del districte per algunes entitats. El projecte actual dels horts, amb una superfície cultivable de 1.500 m2 de tota i per a tota la gent, està conformat per unes 33 parcel·les (15 de 45 mi 18 de 30 m2).

    Ens han explicat que el projecte dels horts comunitaris va més enllà del que són estrictament els horts. Hi ha diverses comissions i línies de treball que articulen la singularitat de l’associació: compostatge, hort d’espontànies, banc de llavors i planters, hugelkultur, etc.

    Els alumnes han après moltíssim durant la visita i han pogut practicar molt el seu català oral. Agraïm molt les explicacions i l’amabilitat de l’Amèlia, el Benito i el Sergi durant tota la visita.

    Per a més informació dels horts podeu fer-li un cop d’un a la seva pàgina web Hort Comunitari Pla i Armengol – Un Hort Urbà de tota i per a tota la gent (hortplaiarmengol.org)

    Article complet

  • Sessió de recursos lingüístics a la delegació d’Horta-Guinardó

    Aquest proper dimarts 23 de gener a les 15.30h es farà a la delegació d’Horta-Guinardó una sessió de recursos lingüístics conduïda per l’assessora Fina Prats.

    L’objectiu de la sessió és donar a conèixer, a partir del treball en casos pràctics, una mostra representativa de les eines i recursos disponibles actualment a la xarxa (diccionaris, verificadors, models de documents, etc.) que faciliten la resolució de dubtes i, per tant, permeten millorar la qualitat lingüística en les comunicacions escrites i també orals. Així mateix, pretén fer conscients als assistents de la importància de la qualitat lingüística a l’hora de redactar un text.

    Aquesta sessió de 2h està adreçada a personal  d’organitzacions públiques o privades i públic en general que redacti textos en català i que vulguin conèixer recursos i aplicacions en línia per resoldre aspectes gramaticals i ortogràfics. No cal tenir cap nivell de català en concret.

    Us hi esperem!!!

    Article complet

  • Nou web Servei d’Interculturalitat d’Horta-Guinardó

    El Servei d’Interculturalitat d’Horta-Guinardó és un servei municipal on treballen amb persones, equipaments, recursos i serveis del Districte d’Horta-Guinardó per promoure accions comunitàries i interculturals. Incorporen les diferents dimensions i principis de la interculturalitat de forma transversal i afavoreixen el diàleg intercultural i la interacció positiva entre veïns i veïnes, fomenten la  igualtat de drets i oportunitats, contribueixen en el reconeixement de la pluralitat cultural i impulsen la participació diversa al territori.

    Els objectius del servei són:

    -Donar compliment als plans de l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’immigració i d’Interculturalitat.

    -Fer de la diversitat una riquesa dels nostres barris afavorint dinàmiques d’interacció i participació mútua contribuint a una bona convivència entre veïns i veïnes del Districte.

    -Aprofundir i difondre el coneixement en relació a la diversitat, al districte d’Horta-Guinardó facilitant el reconeixement del pluralisme i promocionant l’intercanvi intercultural, tot visualitzant la diversitat per a la seva normalització.

    -Fomentar la corresponsabilitat de tota la ciutadania, immigrant o autòctona, en el compliment dels seus deures i gaudir dels seus drets.

    -Potenciar l’autonomia en la utilització dels serveis públics, la participació en els espais socials i la mobilitat social en condicions d’igualtat, per a tots els ciutadans i ciutadanes.

    -Afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis i recursos propis del territori.

    Servei d’Interculturalitat d’Horta-Guinardó | Horta – Guinardó | Ajuntament de Barcelona.

    servei_dintrcilturalitat.pdf (barcelona.cat)

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius