Arxiu per febrer, 2024

  • Visita a La Casa dels Entremesos

    Aquesta setmana un grup de bàsic 2 de la nostra delegació ha visitat l’exposició permanent de La Casa dels Entremesos.

    La Casa dels Entremesos és un equipament cultural de Barcelona gestionat per la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella concebut com un centre cultural que acull, difon i promociona la cultura popular, especialment la barcelonina, en múltiples aspectes: imatgeria festiva, dansa, música, foc, construccions humanes, trabucaires i art popular.

    Es troba situat a la plaça de les Beates, al cor de la ciutat de Barcelona,  al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Es va inaugurar el 20 de setembre de l’any 2009.

    Els nostres alumnes van visitar la planta baixa de La Casa dels Entremesos on hi ha exposada gran part de la imatgeria festiva de Ciutat Vella: el Bestiari Històric de Barcelona, els Gegants del Pi, el Nan Cu-cut,… i un munt de figures més que es poden visitar de manera gratuïta en horari d’obertura del centre.

    Després de la visita els alumnes van passejar pel casc antic de la ciutat on van poder aprendre més sobre curiositats i història de Barcelona.

    Article complet

  • Exposició #25N Intercultural és tot l’any

    Avui dilluns 5 de febrer hem inaugurat a la delegació d’Horta-Guinardó l’exposició fotogràfica “#25N Intercultural és tot l’any”. Des del passat 2023 i durant tot aquest any el Servei d’Interculturalitat d’Horta-Guinardó | Horta – Guinardó | Ajuntament de Barcelona està promovent aquesta exposició que consta de 15 fotografies de dones i joves d’orígens culturals diversos del districte d’Horta-Guinardó. Hi han participat en total 4 col·lectius: Femiñetas (dones que fan activisme feminista i antiracista a través d’un periòdic cultural https://youtu.be/fE1nzVWhAgc), Dj’s Karmelas (dones que fan activisme contra el racisme, a favor de la diversitat sexual i de la diversitat de cossos https://youtu.be/N5of-BDGb_g), Colectivo Micaela (dones treballadores de la llar que fan activisme contra la precarietat laboral i contra el racisme https://youtu.be/61MTDq1HDnA ) i Fem Pinya (dones joves que parlen de les seves experiències com a noies que viuen entre dues realitats culturals https://youtu.be/Vq-5-72ZfVo ). A l’exposició hi ha uns codis QR que enllacen directament a entrevistes que es van fer a cada col·lectiu amb una durada aproximada de 3 minuts.

    Avui a la delegació amb motiu de la inauguració de l’exposició, ens han visitat i han fet una xerrada als alumnes dels nostres cursos Dj’s Karmelas. Ha estat súper interessant escoltar les seves experiències com a dones migrades i també han estat molt enriquidores les aportacions que han compartit amb els alumnes. Ha sigut una experiència molt maca que ens ha fet reflexionar molt! 
    L’exposició la podreu visitar a la nostra delegació al c/Marina, 343 fins al 23 de febrer amb l’horari habitual que tenim obert al públic.
    Us hi esperem!

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius