Arxiu per juny, 2024

  • Visita guiada al Recinte Modernista De Sant Pau

    Aquest passat dijous més d’una vintena d’alumnes de diferents nivells de la nostra delegació van tenir l’oportunitat de poder gaudir d’una visita guiada a l’històric recinte modernista de Sant Pau.

    Fer una visita guiada és la millor manera de conèixer a fons el Recinte Modernista i de la mà de la nostra mediadora cultural vam descobrir tots els detalls artístics que amaga l’antic Hospital i les anècdotes que van marcar l’evolució de la institució al llarg dels seus més de 600 anys d’història.

    La visita a més va permetre aprofundir en la figura i l’obra de Lluís Domènech i Montaner, abordant diferents aspectes de la importància patrimonial i artística del Recinte Modernista.

    El recorregut d’aquesta visita és similar al recomanat en la visita lliure. Es visita l’espai expositiu de Sant Salvador, els espais enjardinats, l’espai de recreació històrica de Sant Rafael, es fa un trajecte pels túnels soterranis i s’accedeix als espais patrimonials més emblemàtics de l’edifici principal i el Pavelló de l’Administració. Vam comptar amb material de suport per fer una visita molt amena que va mantenir l’interès i atenció dels nostres estudiants.

    Article complet

  • Sessió de jocs tradicionals amb el Víctor Baroja

    Ahir al migdia uns alumnes de bàsic 1 van participar activament a la classe de jocs tradicionals que va fer en Víctor Baroja de la companyia de jocs l’Anònima (Cia. de Jocs l’Anònima – Jocs i esports tradicionals (wordpress.com) 

    Va ser un matí molt divertit i diferent on els alumnes van poder recordar la seva etapa infantil i practicar amb el patacó, els cromos, les bales, les cordes i les gomes elàstiques, entre d’altres. Van aprendre molt de vocabulari nou en català i el Víctor els va explicar molts dels orígens dels jocs que tenim en comú a Catalunya i els seus països d’origen.

    Va ser un plaer veure’ls gaudir tant!

    Article complet

  • Lliurament de premis de la campanya “Si l’encertes, l’endevines”

    El passat divendres 7 de juny es van lliurar els premis del concurs de frases fetes Si l’encertes, l’endevines, organitzat per la Delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona en col·laboració amb l’Associació de Comerç Via Guinardó https://viaguinardo.cat

    L’acte es va celebrar a la sala polivalent de l’associació i es van repartir un total de cinc premis i els participants van rebre un val per a compres als establiments de l’eix comercial.

    Per altra banda, el proper dimecres 12 de juny a les 18.30 h al Centre Cívic Vil·la Urània (c. Saragossa, 29), es farà l’acte de cloenda de la campanya. Durant l’acte, es faran públics els noms de les dues persones guanyadores dels premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i segons el públic. També es farà un reconeixement als il·lustradors.

     

    Article complet

  • Visita guiada al Mercat del Carmel

    Aquest passat dimarts un grup de bàsic 1 de la nostra delegació van anar a visitar el mercat del Carmel.

    La directora del mercat, la Carme Garrido, els ha fet una visita guiada i els ha explicat curiositats sobre els mercats, els aliments, i fins i tot alguna anècdota relacionada amb frases fetes.

    Els alumnes han descobert la riquesa i qualitat dels productes de mercat i l’origen d’aquest sistema de venda.

    Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això, una de les activitats importants en els cursos, són les sortides fora de l’aula per parlar el català en contextos informals. Els alumnes van valorar l’experiència com a molt positiva i enriquidora, ja que van tenir l’oportunitat de conèixer i familiaritzar-se amb un dels equipaments municipals d’ús quotidià. 

     

     

     

     

     

     

     

     

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius