Arxiu per octubre, 2021

  • Engeguem els grups de reforç de lectura de tardor

    Aquesta setmana del 25 d’octubre, a Osona engeguem una colla de grups de reforç de lectura: a Manlleu, a Vic i a Torelló. S’han organitzat grups en format presencial i en format virtual, i han tingut molt bona acollida. Aquestes en són les xifres: dotze grups, dotze voluntaris i quaranta alumnes de nivells Bàsic 2, Bàsic 3 i elementals. Les trobades s’allargaran fins al 29 de novembre. Bones i felices lectures de tardor!

    Article complet

  • Llegim +

    A Vic, Llegim +  i Llegim còmics

    Aquesta setmana, l’alumnat dels cursos Bàsic 3, Elemental 1 i Elemental 2 de Vic ha participat en el projecte de ciutat Llegim +, que té com a propòsit promoure la lectura.

    En la tercera edició, enguany el gènere escollit ha estat el còmic, que s’ha treballat amb cada grup classe, amb moltes ganes, amb l’objectiu de conèixer l’oferta de còmic en llengua catalana.

    El resultat final ja es pot veure en forma de mural a la planta baixa del SLC Vic. S’hi han recollit una pila d’onomatopeies, renecs i frases curtes típiques del llenguatge del còmic i la novel·la gràfica. La petita exposició es podrà visitar durant la setmana, del 25 al 30 d’octubre, que arreu hi haurà activitats diverses a l’entorn d’aquest gènere.

    Bones i felices lectures!

     

    Article complet

  • La llibreria Foster&Wallace de Vic ens recomana…

    Aquesta és la recomanació experta del mes d’octubre, de la mà de la llibreria Foster&Wallace, de Vic.

    La història del Shuggie Bain, de Douglas Stuart
    Traducció de Núria Busquet
    Editat per 1984 ed.

    És l’últim llibre que ens ha agradat molt, molt, molt. Una història que passa a l’Escòcia dels anys 80. A Glasgow, durant les polítiques de Margaret Tatcher per privatitzar les mines i que van deixar molts treballadors sense feina i moltes famílies amb poquíssims recursos.

    Enmig de tot això hi ha l’Agnes, mare de tres fills, somiadora però també alcohòlica. Amb aquests fills, que l’animen a deixar la beguda però que de mica en mica l’aniran abandonant. Menys en Shuggie, el fill petit, que es nega a rendir-se.

    És una novel·la de 600 pàgines. Conmovedora, però inoblidable. D’addiccions terribles i d’amor incondicional. És una novel·la que sempre recordarem. Preciosa enmig de la foscor. Que ens trencarà el cor moltes vegades. Ja sempre més recordarem l’Agnes i en Shuggie. I en Leek, el germà gran.

    I també  l’autor, Douglas Stuart, que amb aquesta primera obra, que ja s’ha publicat a més de trenta idiomes, està triomfant arreu. Sembla un veterà. Controlant sempre el to del relat i l’argument, ple d’escenes excel·lents. I té un dels finals més bonics, i melàngics, de tota la història de la narrativa contemporània!

    No us la perdeu!

    Article complet