Arxiu per desembre, 2021

  • La recomanació del mes de desembre

    LA JENNY, Rosa Gallifa i Mas & Juliane P. Harris

    Editorial Cat&Company. Llibres graduats en català. Nivell elemental

    La Jenny és un llibre petit i senzill que conté una gran riquesa per a persones que fan l’aprenentatge de la llengua catalana, ja que contribueix a ampliar el vocabulari del lector/a, que conegui millor les estructures lingüístiques, així com els costums i la cultura del nostre país.

    La narració és simple, entenedora i atractiva. Utilitza la descripció de manera planera i així s’aconsegueix que, qui el llegeix, imagini ràpidament les imatges i els llocs descrits. A més, aconsegueix transmetre sentiments i apropar-se a les situacions.

    El fet d’assenyalar en negreta les paraules que poden ser desconegudes i trobar-ne la definició és de gran ajut a l’hora de comprendre. Així també, les preguntes de comprensió proporcionen la satisfacció de saber que s’està entenent el text.

    La temàtica, d’una noia arribada fa poc a Catalunya, fa que les lectores, també immigrades, relacionin fàcilment sentiments, emocions i experiències de la Jenny amb la seva pròpia realitat, i propicien així una sensació de certa normalitat en tot allò que senten o que els passa.

    D’altra banda, un fet molt positiu del llibre és que encoratja a no rendir-se, a sortir de casa, a relacionar-se, a conèixer i a tirar endavant. Factors que, de ben segur, ajuden a obrir-se portes i a integrar-se més fàcilment.

    El llibre també fa referència a parlar i a comprendre l’altre quan hi ha diferències, situacions conflictives o enfrontaments. Crec que és just i necessari valorar molt positivament la tasca de les persones que participen en aquest projecte que contribueix, dia a dia, a avançar cap a una societat més igualitària i encaminada a aconseguir una vida digna per a tothom.

    Recomanació de Roser Ballús, voluntària del Reforç de lectura de Manlleu

    Article complet