Arxiu per abril, 2022

  • Per Sant Jordi, llegim encara més

    Per Sant Jordi, llegim a classe i a casa

    Aquesta setmana, un grup d’estudiants del nivell Bàsic 3 de Vic ha fet un petit treball de Sant Jordi a classe, per donar a conèixer una de les dates més assenyalades del calendari.

    L’activitat ha consistit a mirar un vídeo breu que explicava la llegenda, en la seva versió més clàssica, i a comentar les parts de la història, i els personatges. Un cop treballades la comprensió oral i l’expressió oral, han triat un llibre de poesia, adequat al seu nivell de llengua, per llegir-se’l en parelles. Han après paraules noves, han treballat la lectura en veu alta i han passat una bona estona.

    També, per celebrar la Diada i durant tota la setmana, al SLC de Vic tenen al seu abast una paradeta amb llibres, per triar  i remenar. Tot l’alumnat, doncs, té l’oportunitat d’escollir algun títol per emportar-se’l a casa.

    Bones i felices lectures. I bona Diada de Sant Jordi!

    Article complet

  • Es presenta a Vic el llibre ‘La llegenda de Cantuña’

    El CNL Osona presenta el conte de Sant Jordi, La llegenda de Cantuña

    Ahir al vespre, 20 d’abril, La Farinera Centre d’Arts Visuals  de Vic va acollir la presentació del llibre La llegenda de Cantuña.

    Es tracta d’un conte col·laboratiu que s’edita cada any per Sant Jordi. El projecte va néixer el 2014 entre el CNL Osona i La Farinera, i ha anat creixent i sumant col·laboracions: l’Associació Tapís, Escènic Vic i l’Escola de Música i Conservatori de Vic. Cada entitat aporta el talent dels seus alumnes per crear un llibre que és una còpia única.

    Aquest any, es tracta d’una història d’origen equatorià que explica la llegenda de la construcció de l’església de Sant Francisco de la ciutat de Quito.

    En podeu trobar exemplars a les llibreries de Vic, a l’Associació Tapís, a La Farinera, a la llibreria Contijoch de Manlleu, a Can Manolito, de Roda de Ter, i a les parades de l’Associació Tapís, durant la Diada de Sant Jordi. No us el deixeu perdre!

    Bon Sant Jordi a tothom! Que gaudiu molt de la lectura.

    Article complet