• Montjuïc

    Si tens un diumenge lliure o qualsevol altre dia de vacances, et recomano que visitis Montjuïc. Jo hi he anat aquest cap de setmana i m’ho he passat molt bé.

    Montjuïc no és només un parc d’atraccions o una muntanya, és molt més.

    Es pot dir que Montjuïc comença a la  l’avinguda de Maria Cristina, que és l’entrada principal a la muntanya des de la plaça d’Espanya. Hi pots trobar diversos pavellons construïts amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929. La majoria d’aquests recintes s’utilitzen per fer mostres, exposicions i salons a la Fira de Barcelona.

    A la plaça d’Espanya es troba la font màgica, la qual et mostra un espectacle únic al món d’aigua, llum, música i colors les nits dels divendres, dissabtes i diumenges, i refresca l’ambient en els calorosos dies d’estiu. Darrere de la font, hi trobem el Museu Nacional de Catalunya creat per a l’Expo de 1929. És un palau inspirat en l’art renaixentista i té una decoració basada en murals i fastuosos elements arquitectònics. Les zones principals són el Saló Oval, el Saló dels Trons i la cúpula principal.

    Entre les seves col·leccions d’art cal destacar les del romànic, gòtic, renaixentista, barroc, modern, i dos gabinets: el Numismàtic de Catalunya i el de Dibuixos i Gravats.

    Al costat dret del Museu, hi ha el Jardí Botànic de Barcelona, especialitzat en plantes i comunitats d’àrees amb clima mediterrani. Està dividit en sectors que representen les àrees principals : Austràlia, Xile, Califòrnia, Sud-àfrica, i les àrees mediterrànies de l’oest i de l’est. També s’hi pot veure la flora de les Illes Canàries.

    En sortir del Jardí Botànic, seguim pujant, per les escales mecàniques o per les escales normals, i arribem a la zona dedicada a les Olimpíades de 1992. Aquí s’ubiquen: l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el Museu Olímpic, el Museu de l’Esport Joan Antoni Samaranch, el Palau de Sant Jordi, les Piscines Picornell, la Piscina Municipal de Salts i l’antic Palau dels Esports del carrer de Lleida, ara transformat en el Barcelona Teatre Musical.

    El Castell de Montjuïc està situat al cim de la muntanya, a uns 170 metres d’altura. Va ser una fortalesa militar transformada posteriorment en un museu militar. Actualment és un equipament municipal depenent de l’Ajuntament de Barcelona.

    Si vols fer de turista, t’aconsello que visitis el Poble Espanyol, un recinte que simula un antic poble d’Espanya, amb les seves places i estrets carrerons. Allà, hi pots viure diferents ambients, ja sigui per menjar, prendre alguna cosa o veure els espectacles que munten cada temporada. A més, pots visitar la torre de telecomunicacions.

    Ja veus, hi ha un munt de coses per veure a Montjuïc, ja siguis turista, esportista o només vulguis conèixer millor la teva ciutat.

    Maria Dolores Briales Jiménez

    Jardí Botànic de Barcelona

    Palau Sant Jordi i Torre de Telecomunicacions

    Poble Espanyol

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.