• Acció comunitària. Mural “M’he estimat molt la vida”

  Els passats mesos de febrer i març un grup d’alumnes del bàsic 3 de la professora Àngels Payró, tres grups de 1r d’ESO de l’Institut Teresa Pàmies, un grup de 3r d’ESO de l’Institut Joan Brossa i el grup de poesia de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda van participar en les sessions de treball per a la realització d’una pintura mural contextualitzada, participativa i comunitària a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda que enguany celebra el seu 25è aniversari.

  La pintura mural, inspirada en el poema estellesià “M’he estimat molt la vida” i guiada per l’artista Mina Hamada, va involucrar les comunitats lingüístiques i la comunitat educativa del Baix Guinardó. Així, doncs, l’acció es va plantejar amb l’objectiu d’incidir positivament en la convivència en l’espai públic i dinamitzar la vida social i cultural de la zona per tal que esdevingués un projecte de participació ciutadana en què la poesia es convertís en art i l’art, en un procés de creació col·lectiu.

  El procés creatiu comunitari va estar coordinat per B-Murals, un centre especialitzat en art urbà. L’Ana Manaia, mediadora artística i Mireia Pons, il·lustradora es van encarregar de la coordinació i de la mediació artística del mural i Carles Rebassa va dinamitzar la part poètica per tal de plantejar conjuntament tota la feina. A partir d’aquí, els participants van representar diverses idees creatives basades en la poesia d’Estellés i les formes abstractes i orgàniques de Hamada, les quals van servir d’inspiració a l’artista per acabar de projectar la imatge que finalment s’ha pintat en el mural.

  Ha estat un plaer per als nostres alumnes poder ser partícips en l’elaboració i naixement d’un mural d’aquestes dimensions.

   

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius