• Club de lectura

    Com a cloenda de l’Any Capmany, el proper dijous 18 de gener, a les 12.30,  parlarem del llibre Feliçment sóc una dona. Una novel·la de denúncia que marca una clara inflexió en la narrativa de Capmany vers un feminisme conscient que té també un vessant literari. L’obra és una amalgama de materials narratius en què Capmany barreja els gèneres literaris i n’explora els mateixos límits en un intent de donar resposta als problemes que arrossegava la novel·la catalana des de principis del segle XX. Capmany s’encara, obertament i des de la narrativa, amb la problemàtica de la desigualtat entre homes i dones. La protagonista, Carola Milà, no lluita únicament per la igualtat sinó, sobretot, per assolir l’equilibri entre la seguretat econòmica i la llibertat, sense l’ajut dels homes. Carola, una dona que des dels seus orígens com a filla il·legítima s’ha esforçat per trobar un lloc digne dins la societat, ha viscut intensament, unes vegades com a espectadora del teatre de la vida, unes altres, com a actriu. Quan, el 1968, retirada a Mallorca, té l’ocasió de posar per escrit els seus records, ho fa amb sinceritat i, a través d’ella, Maria Aurèlia Capmany presenta magistralment la societat catalana del segle XX.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius