Arxiu per abril, 2019

  • Comença el concurs “Si l’encertes, l’endevines” al cor d’Horta

    Del 27 d’abril a l’11 de maig passeja pels carrers d’Horta i endevina quines frases fetes estan amagades a les imatges dels cartells que les botigues tindran exposats als aparadors.

    Recull la butlleta de participació, planifica la ruta, endevina la frase feta i porta-la omplerta a l’oficina de la Federació del Comerç del Cor d’Horta, Galeries d’Horta plaça d’Eivissa, 6, local 5.

    Hi ha 500 € en joc!

     

     

     

    Participa-hi també en línia !

    bit.ly/silencertescorhorta

    Article complet

  • El drac del CNL de Barcelona escup paraules per Sant Jordi

     

    La Delegació d’Horta-Guinardó va instal·lar una parada a la Ronda Guinardó, 49, a prop de la seu del Districte, durant la Diada de San Jordi i va dur a terme una actuació relacionada amb la campanya “A l’abril, cada paraula val per mil”.

     

    Els ciutadans que van passar per la parada van participar en un joc intercultural, amb l’objectiu de descobrir que la llengua catalana està farcida de mots amb orígens molt diversos, com per exemple el mot matalàs que prové de l’àrab matrach que és un coixí gran per asseure’s a terra . A partir d’un drac expenedor de paraules es van repartir targetes plenes de curiositats sobre la seva procedència

    Les persones que hi van jugar es van endur un punt de llibre, amb l’explicació etimològica d’una de les paraules del joc.

    Article complet

  • Campanya “Si l’encertes, l’endevines”

    El CNL de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines per quart any consecutiu. Després de l’èxit de les tres edicions anteriors, fetes en col·laboració amb l’Eix Comercial de Sant Andreu, ara s’amplia a tots els districtes de Barcelona.

    Cartells amb il·lustracions que representen frases fetes creades per joves estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art La Llotja lluiran a centenars de comerços de proximitat de 12 eixos comercials de la ciutat del 8 d’abril al 12 de maig. Tothom qui ho desitgi podrà participar en el concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors.

    El 16 de maig es farà l’acte de cloenda de la campanya a la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona. A la resta de districtes, es faran lliuraments dels premis del concurs del 13 al 24 de maig.

    Article complet

  • Taller de dansa catalana amb l’Esbart Folklòric d’Horta

     

    Ahir, dijous, dia 4 d’abril, representants de l’Esbart Folklòric d’Horta van fer un taller de dansa catalana a la classe de Llengua i Cultura, Català sense Presses de la delegació d’Horta-Guinardó. Van parlar de la relació de la cultura amb els esbarts, l’origen del ball, els arguments d’algunes danses catalanes, els passos bàsics i, finalment, de la sardana (orígens, maneres de ballar-la, etc).

    Els alumnes van demostrar molt d’interès i van acabar ballant una sardana antiga al patí de la delegació.

    Article complet

  • “Ras i Curt” nova secció de llengua a Vilaweb

    El diari electrònic Vilaweb estrena una nova secció dedicada a la llengua: ‘Ras i curt’. Jordi Badia i Pujol tractarà temes de la gramàtica que sovint plantegen dubtes a l’hora d’escriure. En aquest primer, ens parla sobre l’ús de perquè, per què... En principi ell diu que hi ha una norma molt simple que és la següent:

     Escrivim ‘per què’ quan equival a ‘per quina raó’. En tots els altres casos escrivim ‘perquè’

    És una sort que des d’aquest mitjà es faci difusió de la gramàtica d’una manera plana i entenedora. Si voleu llegir-ne més ho podeu fer a:

    https://www.vilaweb.cat/noticies/perque-per-que-per-a-que-gramatica-jordi-badia/

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius