Arxiu per abril, 2021

  • El Club de lectura d’Horta-Guinardó reflexiona sobre les altes capacitats gràcies a “Una victòria diferent” de l’Eva Piquer

    Portada del llibre Una victòria diferent

    “La intel·ligència i la felicitat són incompatibles?” Amb aquesta pregunta els lectors i les lectores del Club, que es fa a la biblioteca Horta Can-Mariner, vam començar dimarts la nostra trobada mensual. Tothom va estar d’acord que es pot ser feliç i intel·ligent alhora, de la mateixa manera que se’n pot ser tot i no tenir altes capacitats que és el que té la protagonista de l’obra.

    L’Ada, la protagonista, és una persona que se sap minoria en un món governat per la majoria absoluta; una persona que no sap fer-se estimar, que creu que la seva infelicitat és causada precisament per ser superdotada.

    El seu neguit i les seves obsessions ens va permetre parlar de com se sent i pensa una persona que es veu diferent a la resta. Després de parlar-ne durant gairebé una hora, tots vam coincidir que seria interessant conèixer més el món de les persones amb altes capacitats.

     

    Article complet

  • Presentació virtual del programa Voluntariat per la Llengua a la Biblioteca Horta-can Mariner. Quan parles fas màgia!

     

     

    Dimarts 27 d’abril, la Biblioteca Horta-Can Mariner ens va convidar a presentar de manera virtual el programa de Voluntariat per la llengua ( (VxL) del CNL de Barcelona.

    Per començar, la Cristina, treballadora de la biblioteca, i la Maria Gassiot delegada de la  delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona van donar la benvinguda a les assistents i van remarcar l’estreta col·laboració que les dues organitzacions duen a terme des de fa temps. Tot seguit la Teresa, dinamitzadora del  Voluntariat per la llengua VxL al CNL de Barcelona, va presentar el programa  VxL.

    L’objectiu de la presentació era donar a conèixer el VxL en si, explicar qui hi pot participar, què implica ser parella lingüística, com es formen les parelles, les modalitats que ofereix (virtual i presencial) i sobretot, sobretot animar les assistents a inscriure’s al VxL , cosa que alguns van fer tot just acabada la presentació.

    Durant la trobada també es va fer referència al carnet VxL, a les activitats culturals i d’oci que ofereix el VxL del CNL de Barcelona a voluntaris i aprenents i als materials de suport pensats per ajudar les parelles lingüístiques a practicar català, fent especial referència als de la campanya Quan parles fas màgia.

    La xerrada es va dur a terme en un ambient distès i agradable i totes les participants es van mostrar molt engrescades a apuntar-se al VxL.

    Article complet

  • ‘Els guardians de la nit’ i ‘Sota les estrelles de París’ s’estrenen en català el dia de Sant Jordi

    'Els guardians de la nit' i 'Sota les estrelles de París'

    Les pel·lícules ‘Els guardians de la nit -Kimetsu no Yaiba-. La pel·lícula: El tren infinit’ i ‘Sota les estrelles de París’ s’estrenen als cinemes aquest divendres, 23 d’abril, doblades al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

    Els guardians de la nit -Kimetsu no Yaiba-. La pel·lícula: El tren infinit

    En un tren aparentment llarg fins a l’infinit, desapareixen misteriosament una quarantena de persones. Tanjiro Kamado i els seus amics del Demon Slayer Corps acompanyen el poderós espadatxí Kyōjurō Rengoku per investigar-ho sense saber que Enmu, l’última de les Llunes Inferiors dels Dotze Kizuki, els ha parat un demoníac parany dintre del tren que es dirigeix cap a la desesperació.

    La seqüela de la sèrie d’anime Els guardians de la nit (Kimetsu no Yaiba) ha batut tots els rècords al Japó, on s’ha convertit enmig de la pandèmia de la COVID en la pel·lícula més taquillera de la història nipona.

    Article complet

  • Per Sant Jordi #encomanaunllibre!

    El 19 d’abril, el CNL de Barcelona engega la iniciativa #encomanaunllibre, una cadena de llibres a les xarxes socials que és oberta a la participació de tothom fins al 25 d’abril.

    Amb l’objectiu de potenciar les connotacions literàries, i també lingüístiques, de la Diada de Sant Jordi, el CNL de Barcelona convida l’alumnat dels cursos de català i la ciutadania en general a participar al repte #encomanaunllibre.

    Es tracta d’una cadena de llibres a les xarxes socials (Twitter, Instagram i Facebook) que consisteix a:

    • Recomanar un llibre i mencionar-ne l’autora o l’autor
    • Anomenar una llibreria on poder trobar el llibre recomanat i, si es vol, adjuntar una imatge de l’establiment
    • Reptar dues persones més a recomanar un altre llibre
    • Mencionar el @CNLBarcelona
    • Etiquetar #encomanaunllibre2021, #SantJordiCPNL i #gràciesllibreries

    En altres experiències que s’han dut a terme s’ha vist que les cadenes de llibres són imprevisibles i arriben fins a llocs insospitats… Ens agradaria que l’#encomanaunllibre d’aquest Sant Jordi 2021 arribés molt lluny.

    Ens hi ajudes?

    Article complet

  • Celebrem Sant Jordi amb l’#enamoram2021

    El CNL de Barcelona convida la ciutadania en general l’alumnat a participar a la 2a edició del concurs #enamoram2021, que consisteix a elaborar declaracions d’amor en format escrit, de vídeo o d’àudio del 12 al 25 d’abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

    Les declaracions d’amor es podran publicar a les xarxes socials Instagram, Twitter o Facebook amb les etiquetes #enamoram2021 i #SantJordiCPNL. Les publicacions que no continguin l’etiqueta #enamoram2021 no seran acceptades per participar al concurs.

    Les publicacions de text tindran una llargada màxima de 140 caràcters i les de vídeo i d’àudio, una durada màxima de 60 segons. Els textos podran anar acompanyats d’una imatge.

    Entre tots els participants, se seleccionaran les millors declaracions d’amor, segons criteris literaris, estètics i creatius. El 30 d’abril s’anunciaran els guanyadors en les següents categories: declaració més original, declaració més divertida declaració més emotiva.

    Els premis estan patrocinats per Fent País, el Festival Cruïlla i els Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.

    Bases del concurs

    Nota_premsa_enamoram2021

    Article complet

  • ‘La família Mitchell contra les màquines’ s’estrena el 30 d’abril a Netflix en català

     

    Netflix

    El 30 d’abril s’estrena a Netflix, en català, la pel·lícula La família Mitchell contra les màquines. La pel·lícula explica el viatge en cotxe d’una família excèntrica i desestructurada que fa un gir inesperat quan entra en un apocalipsi robòtic i esdevé, sense bellugar ni un dit, en l’última —i improbable— esperança de la humanitat.

    Des de 2013, Sony ha estrenat en cinemes 10 pel·lícules doblades al català, amb suport de Política Lingüística, com Angry Birds, Hotel Transilvania, Spiderman, Un nou univers, Els Barrufets i Emoji.

    Els serveis d’entreteniment, com en aquest cas Netflix, ofereixen continguts en català quan les distribuïdores els en faciliten. La Direcció General de Política Lingüística manté relació amb les empreses audiovisuals perquè distribueixin les pel·lícules que ja disposen de doblatge o subtítols en català a la plataformes on s’exhibeixen. En aquest sentit, la Direcció General de Política Lingüística està en converses des de fa un temps amb Netflix per augmentar l’oferta de continguts en català i estan treballant en aquesta direcció.

    Segons una enquesta realitzada per Política Lingüística, realitzada durant el 2020 amb 1.607 entrevistes telefòniques a ciutadans de 16 anys i més, el 78% dels catalans volen sèries i pel·lícules doblades en català a les plataformes digitals, els canals de televisió tradicionals i les sales de cinema. Més del 70% diuen, en primera o segona resposta, que els agradaria poder trobar pel·lícules i sèries doblades al català, un percentatge que arriba a el 93% entre la població que el té com a llengua habitual i un 65% entre la població que té el castellà com habitual.

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius