• Recorregut virtual als búnquers del Carmel per als usuaris del programa Voluntariat per la llengua

    Avui la delegació d’Horta-Guinardó ha organitzat un recorregut virtual als búnquers del Carmel per als usuaris del programa Voluntariat per la llengua. El conferenciant, Sr. Josep M.Contel, historiador i president del Taller d’Història de Gràcia, ha fet una explicació exhaustiva i detallada del que va representar per a la defensa de Barcelona la bateria dels canons del túnel de la Rovira. Va ser un projecte ambiciós que va tenir diverses fases fins que, al gener de 1939, l’exèrcit republicà va inutilitzar-los en el moment de la seva retirada.

    L’origen d’aquest espai es troba a la guerra civil espanyola quan les forces republicanes van instal·lar una bateria antiaèria per protegir Barcelona dels bombardejos de l’aviació feixista italiana. Posteriorment, als anys 40 i 50, es va establir al voltant d’aquest lloc un barri de barraques que, inicialment, va aprofitar les construccions abandonades que ocupaven la bateria antiaèria i la resta d’instal·lacions. Actualment, és un mirador que proporciona una de les millors vistes de tota la ciutat de Barcelona.

    Curiosament,  tot i que tothom anomena el lloc els búnquers del Carmel, mai no hi va haver cap búnquer sinó solament aquesta bateria antiaèria i les seves instal·lacions.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius