Dia Internacional de la Llengua Materna
L’any 2000, la UNESCO va declarar el 21 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l’objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i ressaltar la importància de les llengües maternes, com a patrimoni cultural, identitari i d’integració social.
Al món, s’hi parlen més de 7.000 llengües. Algunes de les que es parlen a l’Àsia són: hindi, urdú, tàtar, mandarí, birmà, tibetà, nepalès… A l’Àfrica en són més d’un miler: suahili, haussa, amazic, fula…
A Europa n’hi ha més de 50: català, castellà, armeni, hongarès, basc, txetxè, agul, etc. El quítxua, l’aimara, el zàparo, el kiowa i d’altres són llengües del continent americà i, algunes d’elles, s’han acabat extingint i han estat suplantades pel francès, el castellà, el portuguès i l’anglès.
Per últim, a Oceania hi ha més de 1.500 llengües disperses per tots els arxipèlags que estan seriosament amenaçades.
A la nostra delegació hem muntat un mural amb les paraules que més els agraden en català als alumnes dels nostres cursos.
Us adjuntem també l’enllaç al joc “Volta al món amb les llengües” perquè pugueu aprendre més sobre les llengües d’arreu del món Dia internacional de llengua materna (genial.ly)