• Bona castanyada!

  Quan arriba la tardor i el temps del fred, menjar castanyes i panellets són uns costums que, malgrat haver perdut el seu caràcter d’ofrena funerària original, segueixen complint una important funció social. L’1 de novembre i el 2 de novembre es corresponen amb la festivitat de Tots Sants i la Diada dels Difunts, les celebracions més importants de la tardor.

  Nombrosos costums van associats a aquests dos dies, com la de visitar els cementiris i oferir flors als difunts. La nit del 31 d’octubre la gent es reuneix i es fa la Castanyada: es couen castanyes  i també es mengen  panellets, tot plegat acompanyat d’un bon vi dolç.

  A la nostra delegació hem fet un petit mural on hem exposat les coses més típiques que es mengen aquesta data i també les cançons més populars que es canten.

   

   

   

   

   

   

   

  Aquest matí un grup d’alumnes de bàsic 1 de la professora Fina Prats han celebrat d’una manera molt original aquesta data i han anat a fer una visita a l’ Hort Comunitari Pla i Armengol on han pogut fer un recorregut amb l’Amèlia, la seva coordinadora pedagògica i els alumnes han pogut gaudir més enllà del que és estrictament l’hort. Enllaçat amb la visita i la temàtica de la Castanyada han pogut veure les plantacions que tenien de carbasses i també els ametllers que serveixen per poder fer els famosos panellets. Han gaudit molt del matí i de la sortida.

  Bona castanyada!!!

   

   

   

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius