• “Marges”, de Roger Vilà Padró

    Marges és una novel·la ambientada al Priorat i tracta de la recerca dels orígens, de la introspecció personal i de la relació íntima amb el paisatge i la seva gent.

     

    El protagonista de la història, en Menna, ha arribat als quaranta anys i passa per un moment complicat i de buidor personal. No té fills i  fa tres anys que se li va morir la seva parella, l’Ada. Té la sensació que ha arribat a la meitat de la seva vida i que és hora de prendre algunes decisions. És per això que decideix passar tot el mes de juliol i part de l’agost en una masia a tocar del Montsant, a Margalef, a la comarca del Priorat, d’on és originari el seu pare.

    Hi va amb l’excusa de fotografiar i estudiar les parets i els marges de pedra seca, que són típics de l’arquitectura popular de la comarca. Però també té altres raons que el porten a fer aquest pas. En el fons, el que realment busca és marxar, cercar un espai de solitud i una sortida als seus problemes personals.

    L’estada, a poc a poc, li servirà de recomposició anímica i l’ajudarà a reorientar la seva vida. Establirà una relació molt especial amb el paisatge de la zona i els seus veïns, cosa que el connectarà amb la vida dels seus avantpassats.

    És una novel.la molt recomanable. Està molt ben escrita i retrata magníficament la vida rural, on es fa evident la duresa i la precarietat del treball de la terra i la migració dels joves.

                                                                                                             Recomanat per Llúcia Barba, coordinadora del CNL d’Osona.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.