• Una recomanació de lectura per al nivell elemental

  Maic, de Tina Vallès 

  Tina Vallès (Barcelona, 1976) és una correctora, traductora i escriptora que tant escriu contes com articles i novel·les. En aquest cas, ens regala una novel·la curta -86 pàgines- sobre un infant i la seva vida quotidiana, amb força mancances.

  En Maic és un nen de vuit anys que surt cada nit a buscar el pare perfecte perquè no sap qui és el seu. Com la seva mare, molt jove i força absent, que també en busca un, de pare perfecte. Té una àvia que viu lluny.

  Desorientat, no pot exercir de nen, ja que sovint s’ha de quedar sol, a casa, amb el seu ‘germanet immòbil’. Posa nom a la realitat que viu i a les persones (moltes són veïns que l’ajuden) amb sobrenoms inventats, perquè a la seva vida agredolça tot són absències.

  Aquest títol, publicat el 2011, podria semblar literatura juvenil, però no ho acaba de ser. Un llibre breu, tendre i profund, dur a estones, molt ben escrit, que no deixa indiferent i que fa reflexionar sobre els models de famílies, els models de convivència i sobre les relacions socials en general. Molt recomanable i suggeridor.

   

   

   

   

   

   

   

  Recomanació d’Ariadna Viñas, professora del Servei Local de Català de Vic

   

   

   

   

   

  Print Friendly, PDF & Email