• Costa Daurada

    Roc de Sant GaietàEl Roc de Sant Gaietà

     

    El Roc de Sant Gaietà és una petita urbanització situada a la Costa Daurada, concretament a la localitat de Roda de Berà (Tarragona). El seu emplaçament i el disseny són l’origen de la seva singularitat, la qual cosa us asseguro no deixa a ningú indiferent.

    Va ser construïda entre els anys 1964 i 1972 en una cornisa de pedra natural que s’endinsa en el mar. Un mar Mediterrani tranquil, on el soroll del vaivé de les onades i l’olor de sal envaeix tot el recinte.

     

    Dissenyada com a poble de pescadors amb una arquitectura d’edificis ornamentals constitueix una síntesi d’estils mediterranis antics: romànic, gòtic i mudèjar; també hi ha imitacions de cases de diverses zones costaneres d’Espanya, alternant amb uns patis interiors similars als de Granada i Sevilla.

     

    Transmet una sensació d’harmonia que convida a endinsar-se pels seus carrers i patis ombrívols. A mesura que vas caminant notes aquest relaxament que provoca la proximitat del mar. Un indret entranyable per la seva decoració i encant que us farà perdre el món de vista per uns instants.

     

    Us interessa la gastronomia? Podeu escollir entre un gran ventall  de restaurants, millor amb vistes al mar, ja que serà un doble plaer per als sentits. Us aconsello tastar un dels plats típics: arròs caldós  amb llamàntol. Boníssim!

    I si el dia acompanya, no desaprofiteu l’ocasió de prendre un bany a la platja de sorra fina i aigua càlida que teniu a dues passes.

     

    Val a dir que vaig anar-hi fa poc, una altra vegada i  em vaig fixar molt més en els detalls arquitectònics, que en les sensacions físiques. És a dir, sempre no és el mateix, depèn de molts altres factors. Us recomano aquesta sortida amb la certesa que no us decebrà. Animeu-vos!

     

     

    Berta Font

     

     

     

     

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.