• Escapada a Vallfogona

    Vull proposar-vos un lloc, que em sembla molt interessant per passar un cap de setmana: VALLFOGONA DEL RIPOLLÈS. Petit municipi de poc més de 200 habitants, fàcil d’arribar en qualsevol mitjà. Està situat a 12 Qm. de Ripoll i a 20 Qm. d’Olot, a la carretera N-260, on era l’antic camí ral.

    A l’arribada a Vallfogona cal visitar el casc antic de caràcter medieval, amb el portal de la muralla, l’única porta d’accés que queda del que va ser un poble emmurallat. A través d’aquest passatge sortim del poble i agafem el camí cap el nostre destí.

    Vallfogona, està situat a la capçalera de la riera del mateix nom, en una vall plena de masies amb camps de conreu, boscos de faigs a la part alta, pinedes i rouredes a les valls, entre muntanyes prepirinenques. És un lloc únic, ple de rutes precioses a caball entre les comarques del Ripollès i la Garrotxa.

    A una mitja hora de caminar distret: masies amb camps de pastura i paratges verds i frondosos, objecte de les nostres caminades, arribem al refugi de Vallfogona, equipament municipal, obert a tothom. La tranquil·litat i un entorn natural magnífic són els trets diferencials que es respira des de que arribem al que serà el nostre allotjament, campament base del cap de setmana.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    A la vora de la riera, el nostre refugi és una construcció sòlida i moderna de forma exagonal, la teulada de pissarra, una gran porta de fusta i grans finestrals. Al centre de la gran sala, hi ha una llar de foc amb xemeneia de campana penjada del sostre, on diverses persones poden cuinar a l’hora. Una escala de fusta porta a una galeria entresolat amb el terra tambè de fusta, de més de dos metres d’amplada. Es el dormitori.

    En tot moment, amb calor o fred, bon temps o pluja, el lloc és perfecte. No cal dir però, que allà on tothom és benvingut, és fonamental el respecte, per tal de garantir la bona convivència, fer amics i pasar-s’ho bé.

    A partir d’aquí, cal aprofitar el temps: excursions pels voltants de diferent durada; per la riera fins al pont medieval, que no hem de deixar de visitar; jocs diversos fora o dintre del refugi; visites a les masies per veure les granjes de bestiar i així aprofitar per comprar llet de vaca i ous frescos i fins i tot algún conill o pollastre per preparar a la graella (res a veure-hi, amics), etc.

    A la nit, foc, música, cançons, contes, acudits…. i a dormir fins que us desperti l’agradable olor del café que preparen els més matiners.

    Animeu-vos! Us desitjo una bona escapada a Vallfogona.

    Alfredo Amestoy Saenz

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.