• Vinicunca, la muntanya dels set colors

    Als impressionants Andes del Perú trobem un espectacle natural inoblidable: una muntanya de set colors, anomenada pels pobladors d’aquesta regió de Cusco, Cerro Colorado.

    La coloració d’aquesta meravella és deguda a la riquesa de minerals del sòl: argila vermella (rosat), pedres sorrenques riques en minerals sulfurats (groc), margues (blanc),  ferro (vermell), fil·lites (verd), etc. Aquest fet, combinat amb què es troba a més de 5.000 metres d’altitud, fa que la vegetació sigui gairebé inexistent i, per aquest motiu, és possible admirar aquesta gran muntanya acolorida.

    La forma més fàcil d’arribar-hi és contractar una excursió organitzada d’un dia en qualsevol agència de viatges de Cusco. El preu és gairebé idèntic i totes elles inclouen com a part del paquet turístic: servei de transport des de l’allotjament (a les dues de la matinada), esmorzars ensucrats i menjar senzill, i retorn a l’allotjament al vespre (de Cusco a Vinicunca hi ha tres hores de camí en cotxe).

    Arribats al punt de sortida, cal tenir en compte que és un tresc amb unes característiques especials, com a conseqüència de l’altitud en què es troba. Així doncs, un camí que en condicions normals podria considerar-se senzill (en total, menys de tres hores) es converteix en una odissea per a moltes persones que pateixen el que es coneix com mal de muntanya (anomenat soroche a la regió).

    Tothom ofereix solucions per prevenir el mal de muntanya (mastegar o beure coca, prendre medicació, etc.), però, finalment, sempre hi ha un percentatge important de turistes que el pateixen, motiu pel qual les persones de la regió ofereixen als excursionistes la possibilitat de fer bona part del camí a cavall (per uns 25 €). Malauradament, sembla que molts indígenes estan canviant algunes de les activitats tradicionals per aquest lucratiu negoci.

    Per als que no pateixin mal de muntanya l’espectacle és inoblidable, fins i tot molt abans d’arribar a Vinicunca, ja que hi ha desenes de cascades, ramats de llames i els increïbles Andes, amb la nevada Ausangate (a més de 6.372 metres d’altitud) com a teló de fons.

    Així que no oblideu el protector solar… i gaudiu d’aquesta experiència única!

    Juan Carlos

    Print Friendly, PDF & Email