• Eskerrik asko, Bilbo! 

    Si visiteu la ciutat de Bilbao, i molt especialment si fa temps que no hi heu estat, de ben segur que us sorprendrà, perquè el canvi que ha fet en pocs anys és impressionant. La renovació i les ganes d’esdevenir una ciutat oberta es perceben arreu, de manera que aquella antiga ciutat grisa i bruta s’ha convertit en una metròpolis actual, amb serveis de tota mena, que combina la modernitat amb l’encant històric del nucli antic i de la “ria”, sempre present i amb una història totalment lligada als vilatans.

    La primera visita obligada és el “Casco Viejo” i  les seves “7 calles”, estretes i amb racons farcits d’encant, imprescindibles per conèixer els orígens de la ciutat. La “Plaza Nueva”, lluminosa i majestuosa, el Mercat de la Ribera, el mercat cobert més gran d’Europa, o l’antiga estació del tren ens ajudaran a acabar d’entendre l’esperit emprenedor de la ciutat.

    El “Teatro Arriaga” i la seva imponent façana ens situen en un punt neuràlgic per poder passejar per la zona de l’Arenal i pel pont que porta el mateix nom i travessa la “ria”. Si anem seguint el curs de l’aigua, arribarem al Museu Guggenheim, una peça clau en el procés de revitalització de la ciutat, que s’ha convertit en un important pol d’atracció turística gràcies al seu disseny futurista i a les seves exposicions.

    Si us sobra temps, no deixeu de visitar el “Puente colgante”, un mirador amb vistes excepcionals i, sobretot, dediqueu alguna estona a gaudir de la gastronomia i de les famoses tapes, acompanyades d’un bon “txacolí”.

    Bilbao és avui dia una ciutat recomanable per passar-hi uns dies i conèixer-la a fons, però també una bona opció per visitar els pobles i paisatges que l’envolten. De ben segur que no us deixarà indiferents i en marxareu agraïts i amb ganes de tornar-hi.

    Mireia Buisan.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.