• 50 PERSONES EN LA 21a EDICIÓ DEL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

    El dimarts 1 de març es va iniciar la 21a edició d’aquesta activitat que estem organitzant des de l’any 2003 per facilitar que aquelles persones que estan aprenent el català, el puguin practicar i, sobretot, adoptin l’hàbit de fer-lo servir en qualsevol situació comunicativa més enllà de l’aula. Així mateix, l’activitat també modifica els hàbits dels catalanoparlants que, davant d’una persona que no coneixen, molt sovint s’hi dirigeixen en castellà.

    Provinents de l’octubre de l’any passat, 9 parelles, 1 trio i 1 grup de quatre persones han volgut continuar amb les trobades fins que finalitzi aquesta edició del Voluntariat, però se’ls han afegit 10 parelles més, un altre trio i una antiga parella que ara s’ha convertit en un trio. En total, 22 voluntaris catalanoparlants i 28 aprenents es trobaran durant quinze setmanes per conversar en català. En aquesta edició comptem amb persones provinents del Marroc, Paraguai, Mèxic, Uruguai, Colòmbia, Andalusia, Madrid i Aragó, de manera que la llengua predominant entre ells és el castellà, juntament amb l’anglès i l’amazic.

    Aquesta edició comença ara el mes de març i tindrà la cloenda la segona setmana de juny, moment en què farem un retorn de totes les experiències acompanyat d’un sopar amb gastronomia de tots els orígens dels participants. Mentrestant, durant la presentació de les parelles també els vam explicar altres activitats a què assistir per practicar el català: pel·lícules en català al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, l’obra Martia Rosa al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, un espectacle musical obre la figura de Caterina Albert (Víctor Català) amb motiu de Sant Jordi a la nostra vila i el taller “Cuines del món” per treballar, en català i durant cinc sessions, la gastronomia del Marroc, Paraguai, la Xina, l’Equador i el Pakistan.

    Al llarg d’aquestes edicions hem constituït ja 537 parelles, 26 trios i 1 grup de quatre persones.