• El Castell de Tossa

    El Castell de Tossa és un castell situat al recinte emmurallat de la Vila Vella de Tossa de Mar. És l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix a la costa catalana. L’ any 1931 va ser declarat Monument Històric Artístic Nacional.

    Degut al seu privilegiat emplaçament, el Castell va tenir un paper fonamental com a Torre de defensa de la badia enfront dels pirates nòrdics. És un lloc màgic, una magnífica combinació de història i paisatge que mereix ser visitada.

    La millor forma de veure’l al complet és pujant a peu per l’antic camí de pedra en un passeig accesible i molt agradable. També es pot pujar en tren turístic per 6 euros. L’important és anar amb calma i gaudir de les vistes meravelloses de Tossa que ofereix. Al vespre, el reflex del sol a l’aigua crea una imatge plena de colors càlids que enamora.

    A l’interior de la muralla es poden observar les runes del que va ser la Torre de defensa, canons, l’església de Sant Viçent, petites cases, etc. Si voleu aturar-vos a dinar o sopar, disposeu de diversos bars i restaurants com el Castell Vell on el menjar es fabulós. Tafanejant pels carrers estrets de la Vila Vella també podreu descobrir l’estàtua de l’Ava Gardner, la més fotografiada de Tossa. 

    La Vila Vella sempre està plena de gent, per aixó m’agrada visitar-la de nit quan hi han menys persones. A més a més, el Castell està tot il·luminat i destaca entre la foscor junt amb la llum de la lluna.

    Sens dubte, en aquest lloc n’hi ha per sucar-hi pa. Si voleu podeu concertar una excursió guiada per aquest monument a la següent pàgina: http://www.infotossa.com/es/actividades-y-ocio/excursiones/#visitas-guiadas-en-tossa-de-mar

    Desitjo que us captivi tant com m’ha captivat a mi.

    Victoria Vivas. Nivell C2.