• Any Capmany

    Ahir la Biblioteca Horta-Can Mariner es va omplir de persones interessades a escoltar la Marta Nadal, Comissària de l’Any Capmany, parlar de la Maria Aurèlia. A poc a poc, a través de les seves paraules i el seu coneixement ens va transportar cap a la vida, obra i pensament d’aquesta gran dona. El compromís de Capmany amb el país, la llengua i el feminisme va ser clau en la vida de l’autora i en va impregnar l’obra, que abasta tots els gèneres literaris. A més de destacar el vesssant com a dona reivindicativa en plena època franquista, Nadal va fer arribar al públic la Capmany més íntima: “La gent la recorda amb el puro i en té una imatge que no és del tot real, ja que era una persona tendra, tímida i, fins i tot, coqueta”.

    En acabar la xerrada, es va generar una reflexió final amb el públic sobre el perquè l’autora no ha estat tan coneguda com altres referents de la literatura catalana, com Mercè Rodoreda. Per Nadal, una lectura positiva que podem fer ara és el fet que Feliçment, jo sóc una dona sigui lectura obligatòria a Batxillerat des de l’any passat, cosa que permet que els més joves descobreixin l’autora en una de les obres més destacades, que tracta sobre una qüestió de plena actualitat: l’apoderament de les dones en la societat.

    “Més val saber francès, anglès i rus, que si se us trenca una beta, sempre podeu fer-hi un nus.” MA Capmany

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius