Arxiu per juny, 2019

  • Matrícula 2019-2020

    Pots consultar tota l’oferta al nostre cercador de cursos.

    Abans de fer la inscripció en un curs, et recomanem que t’informis de les diferents modalitats que trobaràs explicades en aquest enllaç.

    Calendari d’inscripcions de cursos presencials i a distància del mes de setembre

    *Consulta si et pertoca matricular-te en el torn preferent o en el torn general a Aclariments sobre la inscripció als cursos de català.

    Aclariments sobre la inscripció als cursos de català

    • Les persones que estan fent un curs actualment poden optar, segons les possibilitats organitzatives, a una matrícula de continuïtat prèvia al torn preferent. La matrícula de continuïtat és la que fan els alumnes que continuaran en el mateix horari i en el mateix lloc semblant o idèntic. La informació d’aquesta matrícula la facilitarà la delegació corresponent.

    Si l’alumne vol canviar d’horari o delegació cal que pregunti al seu professor quan ha de fer la inscripció.

    • La inscripció preferent fa referència a l’antic alumnat, és a dir, persones matriculades en les convocatòries de cursos d’un any enrere com a màxim, a comptar des de la data de la inscripció al curs i que no hagin abandonat; i també les persones que provenen d’organitzacions que hagin signat amb el CPNL un conveni de col·laboració on s’estipuli que tindran inscripció preferent.
    • Torn general:  als nous alumnes que es volen inscriure entre períodes durant l’any acadèmic se’ls ofereix el romanent de places lliures que no han ocupat els alumnes de continuïtat. És per aquest motiu que el nombre de places lliures als cursos pot variar considerablement d’un curs a un altre. Les places són limitades i s’adjudiquen per ordre d’arribada al punt d’inscripció.

    La inscripció als cursos del CNL de Barcelona es du a terme simultàniament des de 10 punts diferents situats arreu de la ciutat, que corresponen a les delegacions que el Centre té a cadascun dels districtes. Per aquest motiu les places disponibles en alguns nivells es poden exhaurir en poca estona.

    Les llistes d’espera que es generin després de la inscripció només són vàlides per al període de matrícula vigent. Només seran avisades aquelles persones de la llista d’espera que puguin incorporar-se al curs pel qual estan esperant. En el cas que no es rebi aquest avís, voldrà dir que no hi ha places disponibles en el curs desitjat.

    La inscripció és oberta, generalment, fins a la tercera sessió del curs i fins a exhaurir les places.

    Les proves de nivell per a nous alumnes són continuades durant tot l’any.

    Requisits per a la inscripció

    Article complet

  • Visita comentada a l’exposició “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres” i xerrada “Un passeig per la vida i obra de Teresa Pàmies”

    https://www.cpnl.cat/media/upload/gif//e_pamieslogo2_editora_129_20565_1.jpg

    El proper 20 de juny, a les 18 hores, Montse Barderi, comissària de l’Any Teresa Pàmies, farà una visita guiada per l’exposició “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres”. Tot seguit oferirà la xerrada “Un passeig per la vida i l’obra de Teresa Pàmies”.

    Serà a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura (carrer d’Avinyó, 52).

    Per participar en la visita guiada i/o la xerrada, cal inscriure-s’hi prèviament al telèfon 93412550 (de 9 a 14 hores) o a activitats.bcn@cpnl.cat.

    Article complet

  • Exposició: “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres”

    https://cultura.gencat.cat/web/.content/commemoracions/2019/anyTeresaPamies/04-recursos/01-espectacles/imatges/expo_tot.jpg_1083850083.jpg

    Tot és en els llibres”, acostumava a dir Teresa Pàmies; i és ben cert que tota la seva trajectòria vital es troba recollida en la cinquantena d’obres que va escriure.

    “Tot és en els llibres” també pot voler dir que tot allò que compta, tot allò que importa, el que val la pena pensar, fins on podem concloure, ho podem trobar en els llibres.

    Aquest joc de profunditats i significats que acabem de mostrar amb el títol d’aquesta exposició és un aspecte recurrent en la seva obra, que sovint ens permet anar més enllà d’una lectura aparent o literal.

    L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb al col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació.

    L’exposició “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres” es podrà visitar a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura (c. Avinyó, 52) del 20 de juny al 5 de juliol.

    Horari: de dilluns a divendres de 9 a 21 h

    Article complet

  • Nova actualització del Diccionari de la llengua catalana en línia de l’Institut d’Estudis Catalans

    La nova actualització de la segona edició en línia del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2) incorpora quinze articles nous i prop de dues-centes modificacions, moltes de les quals són conseqüència de la inclusió al diccionari d’algunes de les novetats de la Gramàtica de la llengua catalana, publicada per l’Institut d’Estudis Catalans el 2016.

    Els substantius bitcoin, enya, nano i les interjeccions fet i entesos són alguns dels articles nous que ha aprovat la Secció Filològica i que s’han afegit a la versió en línia del DIEC2. També són rellevants la inclusió a l’article cassolada del sentit ‘protesta col·lectiva en la qual es fa soroll amb cassoles’ i la modificació de la definició de la subentrada el bell sexe o el sexe dèbil per tal d’indicar que aquestes expressions estan en recessió i que sovint s’usen amb valor discriminatori.

    Hi ha altres accepcions que s’han afegit al DIEC2 i que corresponen a usos ben vius. És el cas del sentit ‘mosaic fet amb trossos de ceràmica trencada’ del substantiu trencadís; el valor d’interjecció dels mots enhorabona i ànsia; el sentit ‘venir sobtadament un desig’ del verb agafar (en l’accepció 6, que remet a l’accepció 18 de donar), etc. També s’han afegit al DIEC2 un bon nombre de locucions d’ús freqüent, com color de gos com fuig, amb comptagotes, estar d’algú, només faltaria i fer curt.

    Finalment, són destacables les noves accepcions dels articles falcó i falconer -a, relatives a la manifestació de cultura tradicional i popular dels falcons, que havien estat reclamades per les entitats Federació de Colles de Falcons de Catalunya i Canal Falcó·net.

    IEC

    4/06/2019

    Article complet

  • La teva afició: enfocament comunicatiu per tasques

    En general, i en l’àmbit d’aprenentatge de llengües, una «tasca» és un treball dut a terme pels aprenents que implica el processament o la comprensió del llenguatge per assolir un propòsit comunicatiu (Nunan, 1996). Aquest és el resultat d’una tasca comunicativa sobre aficions que van dur a terme els grups de Bàsic 3 i Suficiència de la Delegació. La tasca encara no està acabada ja que després de sembrar, cal regar i trasplantar…

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius