Arxiu per desembre, 2019

  • Vine a la fira de nadal del consum responsable al mas Guinardó

    fira consum responsable de nadal al mas Guinardó

     

    [dropshadowbox align=”center” effect=”horizontal-curve-both” width=”auto” height=”” background_color=”#f4c667″ border_width=”2″ border_color=”#a62613″ inside_shadow=”false” ]Fira de consum responsable per Nadal al mas Guinardó, el dissabte 21 de desembre a les 11 h del matí. [/dropshadowbox]

     

    Dissabte 21 de desembre a partir de les 11 h del matí al mas Guinardó, hi trobareu la fira de Nadal de consum responsable.

    Hi haurà parades de les entitats del barri i de les ONG.

     

    [dropshadowbox align=”center” effect=”horizontal-curve-both” width=”auto” height=”” background_color=”#ee6b63″ border_width=”1″ border_color=”#eb3025″ inside_shadow=”false” ]Veniu a fer una sessió de jocs a la parada del CNL d’Horta-Guinardó. Farem un campionat de partides al SERPS i ESCALES. I al final del dia rifarem un joc entre tots els guanyadors de les partides celebrades![/dropshadowbox]

     

    Serps_i_Escales

     

    També es farà una gimcama d’11 h a 12.30 h, una xocolatada, teatre i concurs de cartells. Us ho perdreu? Veniu i comencem a celebrar el Nadal dissabte! Us hi esperem!

    Si voleu consultar la informació completa cliqueu aquí.

     

    Article complet

  • Continuen les pràctiques lingüístiques al districte d’Horta-Guinardó

    La setmana passada els alumnes del B3 del grup de l’Eugènia Godayol van sortir a practicar el català en alguns dels establiments col·laboradors del programa de Voluntariat per la Llengua.

    Aquesta activitat de pràctiques lingüístiques fora de l’aula es fa al nivell B3 perquè l’alumne ja és capaç d’entendre i de tenir una bona conversa amb fluïdesa. Les pràctiques sempre es fan durant l’horari del curs i funciona com llegireu a continuació. La professora dona a classe un exercici que cal completar anant a l’establiment. Un cop es troben a l’establiment, els alumnes normalment han de parlar amb el dependent o la dependenta i també han de portar a terme alguna observació dels productes que hi ha.

    Gràcies als establiments adherits aquest programa de pràctiques els alumnes poden sortir a parlar en català i a practicar el que han après. Les pràctiques són una gran experiència per als alumnes i una activitat voluntària per part dels dependents dels establiments que és d’un gran valor per a l’aprenentatge del català.

    L’última sessió es va portar a terme amb un èxit total. Moltes gràcies als establiments que ho van fer possible i felicitats als estudiants!

    Article complet

  • Presentacions de l’app “I tu, jugues en català?”

    Aquest desembre hem preparat cinc trobades on jugarem i descobrirem com trobar els regals i joguines per als nostres infants.

    Cinc trobades per jugar, cinc timbes per aprendre què fa l’app “I tu, jugues en català?”

    Veniu i jugueu amb nosaltres! Descobrireu una nova aplicació, podreu guanyar un premi i us ho passareu bé.

     

    Com aprendrem a fer funcionar l’app?

    Així, jugant al Serps i Escales de tota la vida però adaptat una mica i amb variacions. Hi haurà fitxes, daus i alguna cosa més.

     

     

    I ara ja no podem fer més espòilers. Veniu i descobriu-ho. Us hi esperem!

    Article complet

  • Les pel·lícules ‘Solan & Eri, missió a la lluna’ i ‘Longa Noite’ s’estrenen dijous en català

    Cartells

    Cap de setmana llarg amb dues estrenes de cinema en català. D’una banda, el film noruec d’animació Solan & Eri, missió a la lluna s’estrena doblat al català i, de l’altra, la pel·lícula Longa Noite, s’estrena en versió original en gallec subtitulada en català. El doblatge i la subtitulació dels films, que s’estrenen dijous, 5 de desembre, tenen el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

    Solan & Eri, missió a la lluna

    La pel·lícula, distribuïda per Rita & Luca Films, ha estat dirigida per Rasmus A. Sivertsen.

    50 anys després de la mítica arribada de l’home a la Lluna, en Solan i l’Eri s’embarquen en una aventura espacial, per fer-hi el segon pas. Amb l’ajuda del seu amic inventor i d’enginyoses eines, aconseguiran construir una nau per mirar d’arribar a la Lluna. Una pel·lícula plena de detalls imaginatius i personatges entranyables amb un rerefons irònic sobre els esdeveniments polítics actuals.

    El film es projecta a:

    Cinemes Girona (Barcelona)
    Cines Verdi Park (Barcelona)
    Zumzeig Cinecooperativa (Barcelona)
    Cinema Truffaut (Girona)
    Cinema Edison (Granollers)
    Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat)
    Yelmo Cines Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès)
    CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
    Cinema Catalunya (Terrassa)
    Multicines Sucre (Vic)

    Longa Noite

    Aquest film en versió original gallega està dirigit per Eloy Enciso i interpretat per Celsa Araujo, Misha Bies Golas, Nuria Lestegás, Suso Meilan, Manuel Pumares, i Verónica Quintana.

    Anxo torna a Lugo després de la Guerra Civil. A la ciutat on va néixer es retroba amb fantasmes del passat i el rancor tant de vencedors com de vençuts del conflicte. Eloy Encoso reconstrueix la Galícia posterior a la Gerra Civil a partir de relats de Max Aub, Celso Emilio Ferreiro, Alfonso Sastre, Luís Seoane i Ramón de Valenzuela. Aquest agost, Enciso va ser guardonat amb el Boccalino D’Oro al millor director al Festival de Locarno.

    El film, distribuït per Nocturama, es podrà veure a:

    Cinema Maldà (Barcelona)
    Cinemes Girona (Barcelona)
    Zumzeig Cinecooperativa (Barcelona)
    Screenbox Funatic (Lleida)
    CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

    Article complet

  • Pràctiques lingüístiques a Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

    Divendres passat els alumnes del curs Bàsic 3 de la Delegació van fer pràctiques lingüístiques a 4 establiments del districte: El cau de les herbes, farmàcia Bonany-Jané, Celleret de la Montse i Mònica Alba papereria.

    Les pràctiques es fan mitjançant la xarxa de més de 4.000 Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. L’activitat pretén desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança a l’hora de parlar català.

     

     

     

     

     

     

     

    En aquestes pràctiques els més de 4.000 Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua veuen com l’adhesió al programa pren sentit: ajuden els aprenents a millorar el seu català alhora que guanyen visibilitat per al seu comerç.

    Una enquesta del 2018 duta a terme a 313 establiments que van acollir aquestes pràctiques revela que és una activitat que els comerciants valoren positivament. El 84 % considera que és molt útil per als aprenents i es mostren satisfets d’haver-hi participat; també esmenten la tasca de les botigues de proximitat en el foment de la cohesió social.

    Article complet

  • RespoPàmies arriba al final

    Amb la guanyadora i el guanyador del mes de novembre: Hortènsia Gómez i David Iturriaga, el concurs RespoPàmies arriba al final.

    En total han estat més de 200 butlletes les que han participat d’aquest concurs, pensat per donar a conèixer la vida i l’obra de Teresa Pàmies, i les activitats que s’han organitzat a tot Catalunya en motiu del centenari del seu naixement.

    Un petit homenatge per a una gran escriptora…

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius