Arxiu per gener, 2020

  • Establiments del Guinardó que col·laboren amb el CNL

    Aquest gener tenim motius per celebrar-lo. Quatre establiments del costat del mercat del Guinardó s’han adherit a la campanya del Voluntariat per la llengua. A tots quatre els donem la benvinguda! Aquests establiments estan disposats a col·laborar amb els alumnes del Consorci de Normalització Lingüística i us atendran en català perquè pugueu practicar tot el que apreneu a les nostres classes.

    • El bar Guinardó, c. Teodor Llorente, 46.
    • Ampli-Art Marimón, objectes de regal i fotografia.
    • La merceria Isabel, c. Oblit, 44
    • Vitamina Natura, ronda Guinardó 147

    [dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”auto” height=”” background_color=”#e548d7″ border_width=”1″ border_color=”#86246b” ]La merceria Isabel[/dropshadowbox]

    Merceria Isabel

    Les fotografies de la merceria Isabel són de http://rosellesalaciutat.blogspot.com/2015/04/merceria-isabel.html

    Merceria isabel vetes Merceria Isabel taulell

    Aquesta botiga de vetes i fils conserva els mobles i els aparadors antics. Hi podeu trobar tot el necessari per sargir, reparar, decorar i arreglar les vostres peces de roba. També hi trobareu mitges, botons, roba interior, mitjons, etc.

     

     

    [dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”auto” height=”” background_color=”#3578ed” border_width=”1″ border_color=”#1d0c8f” ]Ampli-Art Marimón[/dropshadowbox]

    Ampli-art Marimón Ampli art Marimón Ampli Art Marimón

    Ampli-art Marimón, al passatge Llívia, 33, és una botiga d’objectes de regal que es troba just a la mateixa plaça del mercat del Guinardó. És un establiment que disposa de molts articles bonics i originals,  i que són ideals per fer regals: bosses, necessers, cinturons, tasses, llibretes, guants, clauers, coixins, arracades, joies fetes a mà, agendes, moneders, etc. També hi podeu imprimir les fotografies del mòbil o les que rebeu per internet. I emmarcar-les!

     

    [dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”auto” height=”” background_color=”#19ddc5″ border_width=”1″ border_color=”#248670″ ]Bar Guinardó[/dropshadowbox]

    El bar Guinardó és un bar acabat d’estrenar. És acollidor i la cuina que fan és casolana. El trobareu baixant cap al mercat del Guinardó des de la ronda del Guinardó. Si hi passeu m’han comentat que no deixeu de tastar sota cap concepte, les patates braves.

    bar Guinardó

     

    [dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”auto” height=”” background_color=”#48cf1c” border_width=”1″ border_color=”#3d6328″ ]Vitamina natura[/dropshadowbox]

    I finalment tenim la botiga Vitamina Natura a la mateixa ronda del Guinardó 147. Hi trobareu plantes, flor tallada, rams, centres de flors i altres decoracions, i també els materials per fer-vos el vostre hort urbà.

    Vitamina Natura

    Abans de dir-vos adeu us deixem el mapa on podeu veure on són els establiments i la ruta que podeu seguir per visitar-los.

    Ruta pels establiments del Guinardó

     

     

    Article complet

  • El cinema en català a la delegació

    Aquest mes de gener comença l’exposició sobre el cinema i les sèries en català a la delegació d’Horta-Guinardó.

    Just a l’entrada de la delegació hi trobareu 4 plafons amb notícies sobre els estrenes de pel·lícules doblades i/o subtitulades en català, un mapa on podeu localitzar les sales de Barcelona que projecten les pel·lícules en català i també informacions sobre cicles de cinema i sèries que podeu mirar en plataformes on-line.

    A l’exposició també informaren de produccions catalanes, tant de sèries com de pel·lícules produïdes, dirigides i interpretades per artistes catalans.

    El nostre objectiu és fer-vos arribar la informació sobre l’oferta de cinema en català. La Generalitat inverteix molt d’esforç, temps i talent a traduir, subtitular i doblar el cinema d’altres països perquè puguem gaudir també del cinema en la nostra llengua. Per a tothom que estudia català, mirar pel·lícules i sèries és una manera excel·lent de practicar-lo i d’aprendre’l. Animeu-vos i aneu al cinema.

    Aquí teniu l’enllaç al web del Cinema en català: http://www.gencat.cat/llengua/cinema/index.html.

    Aquest mes de gener, a la cartellera podeu gaudir dels següents títols:

    Frozen II, al Kubrick cinema de Vilafranca del Penedès, al Cinema de Catalunya de Terrassa i al CAT cines Figueres AEC.

    Frozen II

    Stars Wars, al Kubrick cinema de Vilafranca del Penedès.

    Els consells de l’Alice, aquesta la podem veure a Barcelona als cinemes Girona.

    consells_de_l_alice

    La innocència, pel·lícula catalana que també podem veure a Barcelona, al Renoir Floridablanca i al cinemes Girona.

    la innocència

    Els testimonis de Putin, a Barcelona a la sala de la biblioetca de Vilapicina avui mateix 28 de gener.

    esl testimonis de putin

     “Algunes pel·lícules són trossos de vida; les meves són trossos de pastís”, Alfred Hitchcock.

     

     

     

    Article complet

  • Art i Paper, un nou establiment adherit i col·laborador

    Volem donar la benvinguda al Ramon i a la copisteria Art i Paper al grup d’establiments col·laboradors amb el Consorci de Normalització Lingüística. La papereria es troba a la travessera 337 molt a prop de la nostra delegació d’Horta-Guinardó al c. Marina 343.

    El Ramon d'Art i Paper

    Aquest establiment s’ha compromès formalment i ha obtingut un certificat d’adhesió. Els certificats d’adhesió contenen el següent compromís.

    [dropshadowbox align=”center” effect=”raised” width=”auto” height=”” background_color=”#96c171″ border_width=”1″ border_color=”#f56001″ ]ART i PAPER Contribueix al foment de l’ús de la llengua i de la cohesió social amb la seva implicació al programa. Facilita que els aprenents del programa siguin atesos i s’expressin en català, encara que el parlin amb dificultat. Així mateix, enriqueix les trobades de les parelles lingüístiques amb activitats en col·laboració amb el Consorci pera la Normalització Lingüística.[/dropshadowbox]

    A tots els nostres alumnes, us convidem a anar a la papereria Art i Paper i us animem a parlar en català amb el Ramon. És el lloc ideal per començar a practicar el català que apreneu i practiqueu a classe. A més, aquesta papereria és també una copisteria i una impremta. No només imprimeix en diferents formats i mides sinó que també disposa de les eines per fer regals artesans personalitzats. El Ramon us escoltarà i segur que trobarà com fer el que necessiteu.

    Des de la delegació d’Horta-Guinardó donem la benvinguda a aquesta nova botiga col·laboradora. Gràcies per col·laborar amb nosaltres i per estar disposat a ajudar els aprenents del català, Ramon!

     

     

    Article complet

  • Torna el Barnasants

    Un any més el CNL de Barcelona col·labora amb el Festival Barnasants! Per aquest motiu, l’alumnat i els participants en el programa Voluntariat per la llengua disposen d’un nombre limitat d’entrades gratuïtes per a alguns recitals en concret. Trobareu els concerts per als quals es poden demanar entrades i les instruccions per fer-ho en el document adjunt a aquesta entrada.

     

    Article complet

  • Parlem dels fills, els trencaments, les emocions…

    El proper dimarts 28 de gener a les 19 h farem la 4a trobada del Club de lectura a la biblioteca Horta-Can Mariner i parlarem de L’art de portar gavardina de Sergi Pàmies.

    El llibre és un concentrat de memòria, emoció i plaer de narrar. Imaginats o viscuts, els tretze contes d’aquest recull revelen una capacitat d’observació que confirma Sergi Pàmies com a artesà d’un estil cada vegada més depurat, en què les emocions i els detalls són protagonistes. De la pròpia infantesa a la vellesa dels pares, del romanticisme de la decepció al pànic d’estar a l’altura de les expectatives dels fills, de la perplexitat individual de l’adolescència a les cicatrius col·lectives del segle XXI, el llibre combina reflexió, ironia, melancolia, causticitat i lucidesa i troba en la fascinació per l’absurd i la capacitat de sorprendre’s els antídots més eficaços per combatre les absències, els fracassos i altres desconcerts de la maduresa.

    Article complet

  • Nou curs de català oral

    Logo del curs EP! Escola i Parla

    La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística han creat el curs oral de català Ep! Escolta i parla.

    Aquest curs s’adreça a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic amb l’objectiu que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català. Es preveu que els aprenents que cursin l’Ep! Escolta i parla podran tenir la mateixa competència oral que els alumnes que hagin acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència.

    Inici: 31 de març de 2020

    Dimarts i dijous de 12 a 14 h

    Delegació d’Horta-Guinardó

    Inscriu-t’hi a partir del 20 de gener!

    Article complet

  • Diversitats de culte a Horta-Guinardó

    La diversitat religiosa i espiritual d’una ciutat es manifesta de maneres ben diverses. La millor manera de conèixer-la és acostar-se als espais de culte, entrar-hi, visitar-los, preguntar i tenir la oportunitat de parlar amb les persones que hi freqüenten i s’hi reuneixen.Durant el primer trimestre de 2020 els Centres Cívics d’Horta Guinardó i el Servei de Convivència i Interculturalitat del Districte us proposem un cicle de visites pels diferents centres de culte que hi ha al territori.

    Anima’t a conèixer la diversitat de creences que conviuen als barris de la ciutat

     

     

    Article complet

  • Els consells de l’Alice s’estrena en català aquest divendres

    Cartell de la pel·lícula

    La comèdia dramàtica francesa Els consells de l’Alice s’estrena aquest divendres, 17 de gener, en versió doblada al català i també en versió original subtitulada en català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

    El film està dirigit per Nicolas Pariser i interpretat per Antoine Reinartz, Maud Wyler, Alexandre Steiger, Pascal Rénéric, Thomas Rortais, Thomas Chabrol.

    La pel·lícula explica la història de l’alcalde de Lió, Paul Théraneau, que viu una posició delicada. Ha passat 30 de la seva vida fent política i, tot d’una, se sent cansat i mancat d’inspiració. Per superar-ho, decideix incorporar al seu equip una filòsofa brillant, la jove Alice Heinmannm, per tal que l’estimuli intel·lectualment.

    El film ha rebut el premi Europa Cinemas Label a la Millor Pel·lícula Europea a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes i es podrà veure a les sales següents:

    Cinemes Girona (Barcelona) VD i VOSC

    CAT Cines Figueres ACEC (Figueres) VD

    Cinemes Albèniz Centre (Girona) VD

    Screenbox Funatic de Lleida (Lleida) VD i VOSC

    Cines Olot (Olot) VD i VOSC

    Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat) VD

    Cinemes Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès) VD

    Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat (Sant Feliu de Llobregat) VD i VOSC

    JCA Cinemes Tarragona – Valls (Valls) VD

    Cartellera de cinema en català http://www.gencat.cat/llengua/cinema/index.html

    Facebook Cinema en català https://www.facebook.com/cinemaencatala

    Article complet

  • Nou curs de pronoms febles a la Delegació

    Els faré una abraçada o els hi faré una abraçada? Li ho vaig explicar o l’hi vaig explicar? Per poder controlar bé una de les qüestions en què més dubtes hi ha en català tant en la llengua oral com en l’escrita, apunta’t a les sessions dedicades als pronoms febles.

    A la Delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona s’ha programat un curs de pronoms febles de 8 hores de durada. En aquestes sessions es treballarà de manera pràctica per què serveixen els pronoms febles, quan els hem de fer servir i com s’han d’escriure.

    Dades del curs:

    • Dates: del 22 de gener al 12 de febrer
    • Horari: dimecres, d’11.30 a 13.30 h

    La inscripció es pot fer a qualsevol de les delegacions del CNL de Barcelona.

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius