• Ja es poden consultar sinònims a l’Optimot

  El cercador de dubtes lingüístics Optimot incorpora una nova font a la seva base de dades: la segona edició del Diccionari de sinònims Franquesa d’Enciclopèdia Catalana. Amb aquesta novetat, millora significativament el servei que ofereix a la ciutadania des del 2008  i s’atén una demanda àmpliament expressada per les persones usuàries.

  El Diccionari de sinònims Franquesa del grup editorial Enciclopèdia Catalana és un diccionari molt complet, que conté 75.000 sinònims, entre els quals hi ha recollits un gran nombre de locucions i frases fetes, i 15.000 mots afins, que tenen alguna relació amb l’entrada o amb algun dels sinònims.

  Amb aquesta ja són deu les fonts que integren el cercador Optimot: el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (2a edició); els verbs conjugats de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans; les fitxes de l’Optimot; l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans; el Diccionari català-castellà i Diccionari castellà-català d’Enciclopèdia Catalana (4a edició); els diccionaris terminològics del TERMCAT; el Diccionari de sinònims Franquesa d’Enciclopèdia Catalana (2a edició); el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya de la Comissió de Toponímia de Catalunya (2a edició); el Nomenclàtor toponímic de la Catalunya del Nord de l’Institut d’Estudis Catalans i les monografies sobre criteris lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística.

  Per accedir directament als resultats de qualsevol d’aquestes fonts al cercador,  podem fer una cerca simple i triar el resultat per fonts, o bé podem anar a la cerca avançada i seleccionar la que vulguem.

  L’Optimot és un dels webs més consultats de la Generalitat de Catalunya. En els darrers quatre anys, ha tingut prop de 70 milions de visualitzacions. Quan les opcions de cerca no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir, a través de la mateixa plataforma, a un servei d’atenció personalitzada.

  cercador de sinònims