Arxiu per març, 2022

  • 7a edició del concurs Si l’encertes, l’endevines!

    De l’1 al 30 d’abril, els comerços de proximitat de 12 eixos comercials de la ciutat lluiran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes, creades per joves estudiants de l‘Escola Superior de Disseny i Art La Llotja. D’Horta-Guinardó hi participen els comerços de l’Associació de Comerç Via Guinardó.

    Tothom qui ho desitgi podrà participar en el concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar  premis patrocinats pels eixos col·laboradors.

     

    Article complet

  • Commemoració del Dia Mundial de la Poesia a la delegació d’Horta-Guinardó

    Ahir, dia 21 de març, per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, els alumnes del curs Bàsic 2 de la professora Eugènia Godayol, de la delegació d’Horta-Guinardó, van llegir el poema Podries de Joana Raspall i, després, en van escoltar la versió musicada del grup Roba Estesa. A continuació, van preparar la lectura d’un fragment per parelles i, per acabar, cadascú va llegir la part del poema que li va tocar en veu alta. Alguns alumnes van aprofitar per parlar de poetes dels seus països d’origen.

    Podries

    Article complet

  • El divendres, 11 de març, es van estrenar en català ‘Red’, a Disney+, i ‘Introduction’, als cinemes

    Estrenes

    El divendres, 11 de març, es van estrenar dos llargmetratges en català: Red’, a Disney+, i ‘Introduction’, a les sales de cinema. El doblatge i la subtitulació en català han rebut el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’any 2021, 73 pel·lícules van comptar amb un ajut per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales de cinema.

    Red

    Als 13 anys, la Mei Lee es debat entre ser la filla obedient que vol la Ming, la seva mare sobreprotectora, i el caos típic de l’adolescència. Canvien els seus interessos, les seves relacions, el seu cos… i, a sobre, quan es posa molt nerviosa, que és tot sovint, es converteix en un panda vermell gegant.

    La nova producció de Disney i Pixar està disponible en català a la plataforma Disney+.

    Introduction

    En Youngho navega entre el seu somni, els seus dilemes amorosos i les expectatives dels seus pares: un acupuntor de prestigi amb qui manté una relació distant i una mare inquieta, que vol que se centri en la seva carrera. Quan la seva parella, la Juwon, decideix viatjar a Berlín per estudiar moda, en Youngho la sorprèn amb una visita.

    Hong Sang-soo, el cineasta coreà que va rebre l’Os de Plata a la millor direcció en el Festival de Berlín 2020 per ‘La dona que va fugir’, va ser guardonat amb l’Os de Plata al millor guió en l’edició de l’any 2021 per ‘Introduction’.

    Atalante Cinema distribueix la versió original subtitulada en català a les sales següents:

    • Boliche Cinemes (Barcelona)
    • Cinemes Girona (Barcelona)
    • Zumzeig Cinema (Barcelona)
    • Screenbox Funatic (Lleida)
    • CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

    Impuls al doblatge i la subtitulació en català

    El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d’exhibició, a les plataformes digitals i en format físic. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

    Tràiler de ‘Redhttps://youtu.be/d0KW-n6iBWs

    Tràiler d’‘Introductionhttps://youtu.be/_yO5AqvuDv4

    Projeccions d’‘Introductionhttp://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=35528

    Cinema en catalàgencat.cat/llengua/cinema

    Article complet

  • Taller de danses tradicionals catalanes a càrrec de l’Esbart Folklòric d’Horta

    Dimecresdia 9 de març, a les 11 h del matí, va tenir lloc un taller de danses tradicionals catalanes, a càrrec de Mercè Saló, presidenta de l’Esbart Folklòric d’Hortaals Lluïsos d’Horta, per als voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua. Primer, la Mercè, va fer una explicació de les danses posant èmfasi que van més enllà de la sardana, tot comentant el diferent vestuari de cada ball i classe social. Després, el personal de l’Esbart i els voluntaris i aprenents van fer una demostració pràctica d’una dansaTothom s’ho va passar d’allò més bé, al mateix temps que van aprendre una part essencial del folklore i la cultura del nostre país.

    Article complet

  • ‘Els amors de l’Anaïs’ i ‘Curvy Crew’, primeres estrenes en català del mes de març

    Estrenes

    La setmana passada es van estrenar als cinemes dos llargmetratges en català: ‘Els amors de l’Anaïs’, una divertida i fresca comèdia sobre l’amor i el desig, i ‘Curvy Crew’, el Documental del Mes de març. El doblatge i la subtitulació en català han rebut, respectivament, el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’any 2021, 73 pel·lícules van comptar amb un ajut per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales de cinema.

    Els amors de l’Anaïs

    La jove Anaïs té una relació que no acaba de rutllar i aleshores coneix en Daniel, un home madur que de seguida s’enamora d’ella. Però ell viu amb l’Émilie, una escriptora que fascina l’Anaïs per la seva seguretat. Uns fets inesperats l’obligaran a reconsiderar la seva manera d’entendre la vida.

    Versió doblada al català distribuïda per Movie Films.

    Curvy Crew. Caminar per trencar estereotips

    El  primer llargmetratge documental de la directora Ida Joglar es projectarà subtitulat en català en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 40 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 8 del País Valencià, i en línia, 10 sales de Catalunya i 1 de les Illes Balears.

    Un grup de vint dones creen una expedició al Kilimanjaro per desmentir que pujar muntanyes no està fet per a elles i, alhora, demostrar-se a si mateixes que estar grasses no els impedirà coronar el cim de l’Àfrica. Christa intenta per segona vegada fer el cim, però aquesta vegada ho aconsegueix acompanyada de les autoproclamades Curvy Kili Crew, que no es creien capaces de la proesa. Aquest és un documental que trenca amb els estereotips i posa davant d’un mirall la pressió social i el repte de l’autoacceptació que pateixen les persones amb un cos no normatiu a través d’entrevistes íntimes i dosis d’humor.

    El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

    Consulteu les sales a la cartellera de Cinema en català de la Secretaria de Política Lingüística.

     

    Article complet

  • Els alumnes d’Horta-Guinardó participen a la festa de Sant Medir

    El dia 3 de març els alumnes de Bàsic 1 de la delegació d’Horta-Guinardó van participar a la festa de Sant Medir i van acabar fent un mos al bar de La Violeta de Gràcia. Van gaudir d’allò més alhora que van conèixer de primera mà una de les festes amb més tradició de Barcelona.

    Article complet

  • Llenguatge més inclusiu!

    El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona a la Delegació d’Horta-Guinardó commemora el Dia Internacional de les Dones amb una xerrada sobre l’ús inclusiu del llenguatge. Es donaran estratègies per evitar expressions que menystinguin les dones i es parlarà de com, a través de la llengua, podem contribuir a donar-los visibilitat.

    Dia i hora: 7 de març de 2022, a les 18.30

    Lloc: Biblioteca Horta-Can Mariner (C. del Vent, 1)

    Article complet

  • ‘Ainbo: La guerrera de l’Amazones’ es va estrenar en català divendres passat

    Ainbo

    Divendres, 25 de febrer, es va estrenar als cinemes ‘Ainbo: La guerrera de l’Amazones’. Aquesta obra s’estrena doblada al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’any 2021, 73 pel·lícules van comptar amb un ajut per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales de cinema.

    La petita Ainbo viu a la selva amazònica amb el poder de transformar el cor més fosc. Ben acompanyada d’un armadillo i un tapir, l’arquera és cridada pels esperits a salvar el seu poble enfront del poder destructor de l’home blanc.

    En trobareu més informació a la cartellera de Cinema en català de la Secretaria de Política Lingüística.

    Impuls al doblatge i la subtitulació en català

    El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d’exhibició, a les plataformes digitals i en format físic. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

    Tràiler https://youtu.be/JrMHWuEkbVo

    Projeccions:http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=35423

    Article complet

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius