• Dia Internacional de les Dones

  L’any 1975 l’ONU posa de manera oficial una data per recordar la lluita en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament, es tracta del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones.

  Aquest dia recorda els drets de la dona per participar en la societat en condicions d’igualtat amb l’home. Aquesta lluita i els avenços aconseguits es troben dins del moviment feminista.

  El mot “feminisme” sorgeix seguint la genealogia del terme “masclisme”. Alexandre Dumas, fill (famós per escriure la novel·la “La Dama de les Camèlies”), l’any 1872 va fer servir aquesta paraula, com a insult, per a referir-se a les dones sufragistes, que lluitaven per tenir la mateixa educació i els mateixos drets que els homes. Més tard, les mateixes sufragistes van prendre aquest nom com a propi.

  El color que representa aquest moviment social és el lila però, al principi de les lluites, hi havia tres colors que s’identificaven al moviment: lila, blanc i verd.

  L’activista anglesa Emmeline Pethick deia que “El violeta, és el color de la reialesa, simbolitza la sang reial que corre per les venes de cada lluitadora pel dret a vot, simbolitza la seva consciència de llibertat i la seva dignitat. El blanc representa l’honestedat a la vida privada i a la vida política. I el verd, l’esperança d’un nou començament.”

  Hi ha altres teories que expliquen com la suma de blau (masculí) i rosa (femení) fan violeta que és el símbol del feminisme com a moviment igualitari.

  Nosaltres a la nostra delegació hem volgut fer un petit homenatge a dones importants de la literatura catalana i en podreu trobar una petita biografia de cadascuna d’elles perquè les conegueu.

  També animem als nostres alumnes a què ens ajudin a omplir aquest espai amb altres dones famoses inspiradores per a ells.

   

   

   

   

   

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.