• Taller de bastons amb l’Esbart Folklòric d’Horta

    Avui uns alumnes de diferents cursos de bàsic 1 de la nostra delegació han fet un taller de ball de bastons per tancar i acomiadar els cursos. El taller l’ha impartit la Mercè Saló de l’Esbart Folklòric d’Horta.

    L’Esbart Folklòric d’Horta és un esbart dansaire que desenvolupa la seva activitat al barri d’Horta de Barcelona inscrit a l’Agrupament d’Esbarts Dansaires. Es va fundar el 4 de febrer de 1946 amb la finalitat de fer promoció del folklore català. L’esbart forma part dels Lluïsos d’Horta, entitat creada l’any 1866 amb el nom de Centre Moral Instructiu, on treballen també seccions dedicades al cinema, l’excursionisme, la fotografia, els treballs manuals, el teatre, el tennis taula i l’animació infantil. Un dels seus objectius és cuidar i difondre el  nostre patrimoni de dansa tradicional catalana, des de fa 70 anys.

    La cultura popular és part fonamental de la nostra identitat i no s’entén sense tenir en compte el significat de les manifestacions artístiques autòctones. Les danses que porten als escenaris aquest esbart formen part d’una època, d’una forma de vida i d’un territori singulars.

    Els alumnes han gaudit amb aquest taller i s’han pogut endinsar en aquest món de cultura i tradició,  on tots i totes han conegut una part de la nostra història per recordar d’on venim i saber on anem.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.