• El Silenci de la Fera

    Aquest passat dijous 11 de maig dos grups d’alumnes de la nostra delegació van poder gaudir a l’associació cultural nunArt, del monòleg de l’actriu catalanojaponesa Sònia Masuda “El Silenci de la fera”. Aquest monòleg parla del patró que hi ha al món cultural de fer que els personatges asiaticodescendents no parlin, especialment si són dones. L’excusa per robar-los la veu sol ser qualificar-les de persones misterioses o de persones estrangeres que no parlen l’idioma. La Sònia dedica el seu monòleg a aquestes dones, intenta comunicar-se amb elles i entendre com es defineix cada personatge, però, és clar, no tenen cap definició més que “noia asiàtica”. Amb aquesta obra vol denunciar el racisme existent darrere d’aquesta pràctica i vol remarcar que les dones asiàtiques no només són “misterioses i dures” o “friquis i tímides”. En acabar, la Sònia va convidar a l’alumnat a participar d’un espai de diàleg per conèixer i reflexionar sobre aquesta realitat i va aprofitar per recordar al públic que han de crear els seus propis referents i no deixar-se influenciar pels estereotips existents. Els assistents hi van participar amb entusiasme.  

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Contacte

Delegació d’Horta-Guinardó

C. Marina, 343

08025 Barcelona

Tel. 934 504 908

A/e: hortaguinardó@cpnl.cat

 


Horari

De dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i

dimarts també de 16 a 20.00 h


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius