• Aula mestra

  Escrit per el 14 de Gener del 2013 a les 13:46 a: Ús de les TIC

   

  1. Cursos complementaris a l’Aula mestra

  El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha creat 6 cursos al portal Aula mestra amb la voluntat que l’alumnat posi en pràctica els continguts més importants del programa dels graus Intermedi 1, 2 i 3 i Suficiència 1,2 i 3.

  Aquests cursos incorporen activitats del Parla.cat i algun enllaç extern de contingut teòric, i estan pensats com a complement d’autoaprenentatge al treball de curs que es fa a les aules, més col·laboratiu per mitjà de les tasques.

   

  2. Què és, Aula mestra?

  Aula mestra és un espai virtual nou creat per la Direcció General de Política Lingüística per a l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua catalana.

  El portal permet a l’usuari accedir-hi amb dos rols principals: el rol de professor o professora, amb el qual pot dissenyar cursos a mida a la xarxa, disponibles per a totes les persones que es registrin al portal com a alumnes. Els cursos que creï romanen en obert a la plataforma perquè els puguin utilitzar altres professors que hi estiguin interessats; i el rol d’alumne o alumna, amb el qual es poden seguir els cursos creats i participar en el Fòrum. Hi ha un tercer rol, el de visitant. En aquest cas, es poden veure  totes les activitats que ofereix el cercador del Parla.cat i els continguts dels cursos, però no es poden fer.

  Aula mestraincorpora les activitats que formen els cursos del Parla.cat en una plataforma nova, amb un abast molt més ampli, destinat a aprendre i ensenyar la llengua catalana. A diferència dels cursos que ofereix el Parla.cat, dissenyats per l’equip docent del portal, els cursos d’Aula mestra són el resultat de l’aportació dels professors que s’hi han donat d’alta. Per crear-los, poden utilitzar material didàctic de creació pròpia, activitats del Parla.cat i enllaços externs.

  Les persones amb rol d’alumne poden fer-hi pràctiques puntuals o fer els cursos, sense que això comporti cap compromís de seguiment per part dels professors que els hagin editat.

  La plataforma també ofereix un cercador d’activitats per localitzar el material didàctic dels cursos del Parla.cat, que als alumnes els ofereix la possibilitat de practicar aspectes puntuals de llengua, i als docents, una eina per trobar activitats amb què bastir els seus cursos.

  A Aula mestra també es poden trobar eines de comunicació, com ara un Tauler d’anuncis, on es publica informació sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua catalana que es consideri útil per als usuaris, i el Fòrum per a professors, que permet als docents l’intercanvi d’experiències.

   

  Enllaços:

  Pàgina d’inici d’Aula mestra

  Vídeo promocional d’Aula mestra

   

  ESCRIT PER: Gemma Monreal i Laia Vila

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>