• Veus del 1714

  Escrit per el 18 de Juny del 2014 a les 10:26 a: General, Llengua i cultura, Suficiència

  FOTO AUCADins del Curs d’escriptura creativa vam treballar la novel•la històrica després de la novel•la epistolar i del diari personal. Vam explicar el tema de la novel•la històrica i els vaig donar un esquema dels fets relacionats amb el 1714 perquè després en poguessin fer una auca. A casa van buscar informació històrica sobre el tema.

  Va venir a classe l’historiador August Giralt que va parlar-nos de la societat de començaments del XVIII a Barcelona. Vam parlar de les diferents versions novel•lades que hi ha al mercat sobre aquest tema i vam llegir un fragment de Victus i d’Una dona a la finestra de Villatoro.

  Vam estudiar els relatius.

  Els alumnes van redactar l’auca dels fets de 1714 i després cadascú va adoptar un paper: de metge, de notari, de pagesa, de minyona, meuca, esclau, monja, capellà… i va escriure un text – podia ser una carta o un fragment de diari – amb els pensaments que aquest personatge tenia en un moment concret de la guerra de Successió.

  Aquest treball el vam presentar, després, al Centre Cívic de Les Corts, on l’alumnat va teatralitzar els textos escrits i va acompanyar la cantautora Teresa Prades, amb quatre de les seves cançons.

  El resultat: molta gent del públic pensava que les creacions dels alumnes eren en veritat cartes i fragments de diari de personatges reals de l’època. Per tant, crec que l’objectiu es va aconseguir plenament. Els textos no eren reals, eren versemblants, com ha de ser la novel•la històrica.

  Auca Veus del 1714

  Rosa Morte
  Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts
  CNL de Barcelona

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>