• Fent de viquipedistes per al Viquiprojecte #ViquiAulaCAT

    Escrit per el 16 de desembre del 2015 a les 14:44 a: General

    El divendres 11 desembre, personal del CNL de Barcelona va fer l’entrada d’articles enciclopèdics que han elaborat alumnes dels nostres cursos a la Viquipèdia. Aquesta activitat es va dur a terme simultàniament amb altres CNL del CPNL en el marc del projecte ViquiAulaCAT, fet en col•laboració entre el CPNL i Amical Wikimedia, l’Associació d’Amics de la Viquipèdia en Català. Tal com es diu en l’article de la Viquipèdia sobre aquest Viquiprojecte, “tot plegat forma part d’una seqüència didàctica completa, que comprèn la cerca de la informació, la planificació i revisió d’un text, el treball en equip, el projecte per mostrar allò escrit a una comunitat ben àmplia, l’ús d’eines digitals, la situació comunicativa real…”
    En la majoria dels casos, durant aquesta jornada, es van entrar articles de nova creació que s’hauran d’anar completant. Per exemple, podeu llegir el d’Oskotz, un municipi de Navarra, elaborat per una alumna del C2 de Gràcia, o el de la Minga, una festa de Xile, a partir de la proposta d’una alumna de Nou Barris i fet en col•laboració amb altres alumnes de la classe.

    Al C2 de Gràcia, l’activitat és una de les tasques del curs. A Nou Barris, els textos els van fer en grup els alumnes d’I2 a la classe. Es van fer cinc grups. Cada alumne va explicar una festa de la seva terra al seu grup i en van escollir una. Es van repartir la feina de buscar més informació i a la classe següent van tornar a reunir-se en grup i van posar en comú la informació que havien trobat. La redacció del text la van fer en grup en dues sessions diferents. Els alumnes de B3 van col•laborar en la recerca de la informació sobre alguns dels textos i van passar la informació a la classe de l’I2. Un cop fets els textos, es van passar a la classe del B3 perquè els llegissin.
    Volem agrair a tots els alumnes implicats en el projecte la seva participació. També donem les gràcies  al personal del CNL de Barcelona que el dia 11 de desembre va introduir els articles.

    A continuació, teniu les fotos d’aquesta jornada a l’Espai Avinyó.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    La Mercè Coma i l’Eva Calafell

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    L’Imma Tenorio i la Pilar Carulla

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    La Núria Pujol, la Núria Vidal i el Jordi Font

No hi ha comentaris

  1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • CNL de Barcelona: I am sorry, we weren’t aware of this problem with our web. We haven’t receive any...
  • parentstelevisioncouncil.org: I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing...
  • CNL de Barcelona: Thanks four your comments. We are pleased that you enjoy our blog, we always try to give you...
  • see this: I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which...
  • Eulàlia Panyella: Hola, Luis, Fer teatre amb els alumnes és al.lucinant. No té desperdici. Prova-ho quan tinguis un...

Núvol d'etiquetes

activitats complementàries blocs webs Blogs club de lectura Concurs conversa Cultura Dia de la Poesia enfocament comunicatiu En parlem dimecres escriptura Espriu expressió oral Fabra i Coats Gimcana 1714 Grup de conversa elemental història Intercanvi d'experiències Lectura lideratge literatura Mandales Pronunciació i lectura en veu alta rutes establiments VxL cohesió tasques TIC Ves per on. 1714 Veus del 1714 Videoblog