• “La memòria de l’arbre”, de Tina Vallès

    Qui explica la història en primera persona, en Jan, intueix que la notícia que d’ara endavant els avis viuran amb els pares i ell, al pis de Barcelona, no és tan bona notícia com sembla. Durant aquest temps, amb l’avi es crearan un munt de complicitats, tot un món en comú, exclusiu i farcit de significats.

    Mentre aparentment la vida segueix com sempre, en Jan s’adonarà de cada detall del seu entorn, de cada canvi, i anirà lligant caps per entendre què passa.

    La memòria de l’arbre és una novel·la d’aparença senzilla, però profunda, tendrament i bellament escrita. Especial i original, escrita en capítols curtíssims. Amb una prosa delicada, Vallès dibuixa a la perfecció cada personatge, els fa propers, i alhora aconsegueix que el lector se senti de ple en la pell del nen.

    Hi ha els records, la transmissió de la memòria, la família, els silencis, la comunicació, la natura, el pas del temps. Ens fa adonar que les relacions, encara més quan potser queda poc temps de vida per compartir-les amb qui estimem, són úniques i insusbtituïbles. Tresors. I se’n surt sense caure en sentimentalismes, mentre ens apropa tant a la infantesa com a la vellesa, descrivint una quotidianitat entranyable.

    L’autora, Tina Vallès (Barcelona, 1976), és filòloga i es dedica a l’escriptura, la traducció i la correcció. Amb aquesta obra va guanyar el 2n Premi Llibres Anagrama de Novel·la el gener de 2017. Ben merescut.

    Títol: La memòria de l’arbre

    Autora: Tina Vallès

    Editorial: Llibres Anagrama (2017)

    Llibre recomanat per Ariadna Viñas, tècnica del SLC Vic

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.