• Pel Dia Internacional de les Dones, llegim

    Pel març, lectures i dones

    La setmana del 7 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, grups d’alumnes de Bàsic 2 i d’Elemental 3 de Vic treballaran a classe Joana Raspall, Maria Dolors Orriols i Maria-Mercè Marçal. Reflexionaran sobre dones i literatura i coneixeran les vides d’aquestes escriptores. Als estudiants de nivell Elemental 3, més avançats, fins i tot se’ls convidarà a seguir una ruta literària per la ciutat tot seguint unes pistes.

    A Vic mateix, hi ha encara en marxa les sessions de reforç de la lectura, les quals aquest trimestre giren al voltant de quatre títols que tenen dones o nenes com a protagonistes: Kafka i la nina viatgera, Les invisibles, Madame Bovary i Anna Frank, la seva vida.

    A Torelló, el dia 8 hi haurà dues activitats més que vincularan lectura i dones. El club de lectura fàcil se centrarà en Trampa de foc, de Núria Martí, una novel·la basada en la història real de l’incendi a la fàbrica tèxtil Triangle, de Nova York, l’any 1911. Hi van morir 146 persones, majoritàriament dones.

    L’altre grup de lectura —adreçat a lectors i lectores més avançats en el coneixement de la llengua— conversarà sobre l’obra Que Al·lah em perdoni, de Laila Karrouch. A l’abril, s’hi afegirà una xerrada amb l’autora amb motiu de la programació d’actes de Sant Jordi.