• Un bon resum

  Escrit per el 06 de novembre del 2013 a les 19:45 a: Expressió escrita

  Al document Pautes d’estudi de la unitat 1 ja us vam parlar del resum. El TERMCAT (Centre de Terminologia de Catalunya) defineix aquest tipus de text de la manera següent: “escrit que exposa breument els punts essencials d’una comunicació o d’un article”. I és que resumir és justament això: reduir l’extensió d’un text a una quarta part incloent-hi les idees principals i deixant de banda les secundàries.

  Trobareu més informació sobre el resum en aquest enllaç de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  I com que un exemple val més que mil paraules, us transcrivim un dels resums que ens han semblat més adequats de tots els que hem corregit (un munt!) a la unitat 1.

  “Cada 16 de juny es recorda a Dublín el recorregut que va fer Leopold Bloom, protagonista de l’Ulisses de James Joyce, per la ciutat. Se celebra l’anomenat Bloomsday amb diferents actes i recorreguts pels escenaris de la novel·la.

  La percepció social d’Ulisses ha anat evolucionant. Si fa anys era gairebé una obligació haver llegit aquesta novel·la, actualment es troba avorrida. Àlex Figueras la va començar a llegir fins que li va resultar incomprensible. Opina que és un exemple dels límits de la creació artística.

  Els artistes avantguardistes coetanis de Joyce també van jugar amb els límits de l’art fins que es va entrar en un món de l’art on tot s’hi val. Molts voldrien tornar enrere”.

  Per acabar aquesta entrada us plantegem una pregunta: per què us sembla que és adequat el resum que us he transcrit?

  Esperem els vostres comentaris!

  Print Friendly, PDF & Email

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Susagna Sabaté: No, Elisabet, si et mires l’esquema de l’examen que he penjat al blog ja veuràs que no hi...
 • Elisabet: A la prova no hi haurà dictat?
 • Susagna Sabaté: Elisabet, el tema que s’ha de desenvolupar ha de tenir una extensió de 130 paraules més o menys.
 • Elisabet: Hola! Bona tarda a tothom! Estic preparant la part de la prova que tracta sobre el marc històric i...
 • Susagna Sabaté: En l’expressió escrita, el perfet perifràstic (vaig cantar, vas cantar…) és més propi del...

Núvol d'etiquetes

Dialectes Dubtes Els pronoms relatius Estructura de la prova Expressió escrita Història de la llengua La carta Locucions prepositives Pautes d'estudi Preposicions Pronoms febles Pronoms relatius Remarques Repàs Resum Sant Jordi Ser i estar Sessions presencials Signes de puntuació Sintaxi Verbs