• Dia Mundial de la Poesia

  Escrit per el 20 de març del 2014 a les 10:54 a: General

  120px-UNESCO_logo_svg

  Cada any, el 21 de març, la Unesco celebra el Dia Mundial de la Poesia. Aquesta decisió va ser adoptada durant la 30a reunió de la Unesco que va tenir lloc a París l’any 1999.

  El principal objectiu d’aquesta acció és sostenir la diversitat dels idiomes a través de l’expressió poètica i donar als que estan amenaçats la possibilitat d’expressar-se a les seves comunitats. D’altra banda, aquest Dia també pretén donar suport a la poesia, la tornada a la tradició oral dels recitals de poesia, promoure l’ensenyament de la poesia, el restabliment del diàleg entre la poesia i les altres manifestacions artístiques, com ara el teatre, la dansa, la música, la pintura…, el suport als petits editors i crear una imatge atractiva de la poesia als mitjans de comunicació perquè l’art de la poesia ja no es consideri una forma antiquada.

  La celebració a Catalunya

  A Catalunya la celebració del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, està impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, el Consorci per a la Normalització Lingüística i els serveis territorials del Departament de Cultura, que han buscat la complicitat dels corresponents centres Unesco, del teixit associatiu i dels municipis.

  Tota l’actualitat relacionada amb la celebració d’aquest Dia Mundial a casa nostra la trobareu en aquest blog on, entre altres informacions, podeu consultar les lectures i els recitals programats arreu del país i les traduccions a d’altres llengües dels poemes d’anys anteriors.
  Montserrat Abelló

  Enguany, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, la poeta Montserrat Abelló ha escrit el poema Tan sols la paraula nua, que s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

  Montserrat Abelló (Tarragona, 1918) és poeta i traductora. Va iniciar la seva trajectòria poètica el 1963 amb Vida diària i ha publicat, entre d’altres, Foc a les mans (1990), Dins l’esfera del temps (1998) i Memòria de tu i de mi (2006). També ha fet nombroses traduccions de poesia tant del català a l’anglès com de l’anglès al català.

  Una bona data, doncs, per recordar!

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Susagna Sabaté: No, Elisabet, si et mires l’esquema de l’examen que he penjat al blog ja veuràs que no hi...
 • Elisabet: A la prova no hi haurà dictat?
 • Susagna Sabaté: Elisabet, el tema que s’ha de desenvolupar ha de tenir una extensió de 130 paraules més o menys.
 • Elisabet: Hola! Bona tarda a tothom! Estic preparant la part de la prova que tracta sobre el marc històric i...
 • Susagna Sabaté: En l’expressió escrita, el perfet perifràstic (vaig cantar, vas cantar…) és més propi del...

Núvol d'etiquetes

Dialectes Dubtes Els pronoms relatius Estructura de la prova Expressió escrita Història de la llengua La carta Locucions prepositives Pautes d'estudi Preposicions Pronoms febles Pronoms relatius Remarques Repàs Resum Sant Jordi Ser i estar Sessions presencials Signes de puntuació Sintaxi Verbs