• Cap a Calonge, que hi falta gent!

  Escrit per el 05 de maig del 2014 a les 13:30 a: Morfologia

  L’entrada d’avui completarà el tema de les preposicions que ja vam encetar fa uns dies quan vam parlar dels usos de ‘per’ i ‘per a’.

  He telefonat a la meva mare o He telefonat la meva mare?

  Hem quedat en una plaça de Calonge o Hem quedat a una plaça de Calonge?

  La Renaixença va començar al segle XIX o La Renaixença va començar el segle XIX?

  Em molesta la pudor de tabac o Em molesta la pudor a tabac?

  No m’agrada viatjar amb tren o No m’agrada viatjar en tren?

  Me’n vaig fins a l’escola i torno o Me’n vaig fins l’escola i torno?

  Hem quedat cap a les vuit o Hem quedat cap les vuit?

  La resposta a totes aquestes qüestions que, de ben segur, alguna vegada us heu plantejat la trobareu al document següent: Preposicions. Com sempre, al final hi ha unes activitats per practicar. Deixeu un comentari al blog només amb els dubtes que us hagin sortit a l’hora de fer-les. Les solucions, les tindreu ben aviat.

  Bona feina!

  Print Friendly, PDF & Email

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Susagna Sabaté: No, Elisabet, si et mires l’esquema de l’examen que he penjat al blog ja veuràs que no hi...
 • Elisabet: A la prova no hi haurà dictat?
 • Susagna Sabaté: Elisabet, el tema que s’ha de desenvolupar ha de tenir una extensió de 130 paraules més o menys.
 • Elisabet: Hola! Bona tarda a tothom! Estic preparant la part de la prova que tracta sobre el marc històric i...
 • Susagna Sabaté: En l’expressió escrita, el perfet perifràstic (vaig cantar, vas cantar…) és més propi del...

Núvol d'etiquetes

Dialectes Dubtes Els pronoms relatius Estructura de la prova Expressió escrita Història de la llengua La carta Locucions prepositives Pautes d'estudi Preposicions Pronoms febles Pronoms relatius Remarques Repàs Resum Sant Jordi Ser i estar Sessions presencials Signes de puntuació Sintaxi Verbs