• Plaça de la Vila – Santa Coloma de Gramenet

    Santa Coloma de Gramenet, anteriorment es deia Gramanet del Besós, ciutat i municipi situat a la província de Barcelona. Pertany a la comarca del Barcelonès. Es tracta de la setena ciutat amb més població de la província de Barcelona.

    AJUNTAMENT I PLAÇA DE LA VILA

    La plaça de la Vila, sorgeix a finals del segle XIX.

    Es tracta d’un espai unitari, amb una part important de la superfície vinculada a la presència de l’edifici més representatiu de la ciutat (l’Ajuntament), tot definint una zona lúdica i una altre de més tranquil·la i tova (amb una zona de jardí). Desaparició del trànsit i de l’aparcament en superfície, gràcies a la construcció d’un aparcament subterrani, per contribuïr a crear una àrea completament reservada als vianants. Sense dubte l’obra més emblemàtica realitzada a Santa Coloma aquests darrers anys ha estat la modificació de l’àrea central. La plaça la Vila ha adquirit el valor que es mereixia i ha esdevingut un espai d’una gran significació urbana.

    S’ha aconseguit crear un espai versàtil per a la realització de diversos actes col·lectius. Identificada com a centre de la ciutat remarcada per la presència de la façana de l’Ajuntament.

    Com a colomenca de tota la vida, trobo que és idonia per fer el vermut els diumenges al matí, sobretot els dies assolellats. També m’agrada passejar amb els meus nebots, ja que gaudeixen del parc que hi ha a la plaça.

    Carme Neira (C2)

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.