• Un dia al congost de Mont-rebei

    Quan vius a una gran ciutat com és Barcelona, t’acabes acostumant als seus sorolls, les seves olors i les seves vistes plenes d’edificis. No obstant, si ens allunyem de la ciutat comtal i ens desplacem  cap a Lleida,  més concretament entre les comarques de La Noguera i Pallars Jussà, podrem trobar l’únic gran congost de Catalunya pràcticament verge.

    El Congost de Motrebei situat entre Lleida i Aragó i declarat Refugi de Fauna Salvatge al 2005, té una extensió d’unes 600 hectàrees amb un terreny gairebé verge, ja que no el travessa cap carretera, ni línia elèctrica. El congost està situat a més de dues hores de Barcelona, fet que ajuda a que no hi hagi gran afluència de persones i sigui un lloc tranquil per passar un bon dia amb els amics o la família.

    Una vegada ens trobem allà podem realitzar una gran varietat d’itineraris per tal de poder gaudir del meravellós paisatge. Si el que volem és caminar i observar la seva gran flora i fauna, el que es recomana és recórrer la sendera formada per un camí tallat a la roca i les parets de la muntanya. Si finalment ens decidim per això, haurem d’escollir quin nivell de dificultat volem, el senzill de 4,5km o el de nivell avançat per als més experts de 9km —trajecte només d’anada—.

    Una segona opció és llogar un caiac; i com en el recorregut a peu, podem escollir entre dos nivells de dificultat, el senzill de 7km i el nivell avançat de 14km. Dins d’aquesta opció podrem triar entre escollir un caiac individual o doble, això si, trieu un de doble, aneu amb una parella amb la que tingueu bona comunicació sinó navegar amb línia recta serà gairebé impossible. Aquesta opció la recomanem molt per a un dia d’estiu, perquè sempre tindreu la opció de baixar del caiac i donar-vos un bany a les aigües de temperatura agradable.

    Finalment, comentar que si voleu passar un bon dia envoltats d’aire fresc, de naturalesa i aigües de color turquesa; us recomano visitar el Congost de Motrebei i triar algun dels itineraris per tal de passar un bon dia en família o amb bons amics.

    Paola Molina

     

    C2

    Refresquem-nos

    Escales

    Camí de pedra

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.