• Escapada cap de setmana a Tossa de Mar

     

    Tossa de Mar és un lloc preciós que està situat a només 90 quilòmetres de la ciutat de Barcelona i que vaig descobrir fa trenta anys. És un poble antic de pescadors amb una costa abrupta i rocosa, que forma part de la Costa Brava, on hi trobem petites platges i cales amb alts penya-segats.

    Per arribar a Tossa des de Barcelona utilitzo l’autopista del Maresme fins Tordera/Blanes( també es pot agafar la N-II per on no pagareu peatges) i després continuo per la carretera, amb moltes corbes, GI-682. La  reserva  de l’ hotel  la faig des de casa i a través d’ Internet.

    Només arribar, anem cap a les platges, on les seves aigües cristal·lines ens conviden a banayar-nos, i trobem la Platja Gran i  la Mar Menuda, les més concorregudes, i la cala Codolar, cala petita sota el recinte emmurallat,  molt valuosa pels antics pirates.  Cala Pola i Cala Giverola serien altres cales d’ interès però ja fora del poble. Totes elles són ideals per practicar el busseig amb tub i busseig amb immersió.

    Però Tossa no és només un paradís blau, com la va anomenar el pintor avantguardista Marc Chagall sinó també és un lloc amb història. Tossa va ser pels romans Turissa i la Vila Romana dels Ametllers és visita obligada. També ho és, el recinte emmurallat de la Vila Vella. Pujant cap al far, on hi va estar situat l’antic castell, trobem l’estàtua de bronze a mida real de l’ Ava Gadner. L’actriu va rodar a Tossa la pel·lícula Pandora i l’holandès errant , la qual va donar molta fama a la població catalana. Ja al far, encara en actiu, les vistes són espectaculars.

    Si us agrada l’art contemporani  heu d’anar al seu museu municipal, on podeu veure quadres de pintors avantguardistes com  M.Chagall i A. Masson. I si per vosaltres menjar és un plaer, no deixeu de testar el plat típic dels tossencs, el famós cim i tomba, antic plat de pescadors i exquisit.

    A la nit, si voleu passar una bona estona, podeu apropar-vos a la famosa sala Tahití, regentada per un dels membres del grup Rumba Tres. Si voleu més tranquil·litat, jugar a jocs de taula, als dards, podeu anar a Donde siempre.

    Espero que Tossa us enamori igual que el va fer amb mi.

    Mª Dolores Gonzalo Garrido