• EL NADAL A VIENA

    Amb el pont de la Puríssima s’encenen els llums de Nadal i comença la millor època de l’any per conèixer Viena. Si sou uns enamorats d’aquestes festes, no us ho podeu perdre:

    – Els mercats de Nadal: Les places de la ciutat s’omplen de mercats tradicionals on hi podreu comprar articles típics de decoració nadalenca, (cal destacar els elaborats amb cristall de Bohèmia), hi podreu tastar el típic goullash, un espectacular estofat de vedella que us ajudarà a escalfar-vos, i si amb això no en teniu prou, tasteu el glüwein, un vi calent que us encantarà. El meu mercat favorit és el de Christkindlmarkt, a la plaça de l’ajuntament.

    – L’òpera de Viena és la més famosa del món i durant aquests dies en podreu gaudir, cada tarda, d’òpera en directe gràcies a una gran pantalla instal·lada davant l’entrada principal.

    – Durant la nit de Cap d’Any se celebren desenes de balls d’etiqueta, però per als viatgers que no porteu esmòquing, no patiu, el centre de la ciutat s’omple de concerts i festes, a l’aire lliure, on els vienesos celebren l’entrada de l’any ballant el vals.

    – I per finalitzar, no us podeu perdre el concert d’any nou de l’Orquestra Filharmònica de Viena.

    La ciutat imperial és una ciutat especialment freda al Nadal, on plou i neva molt sovint, però que això no us tiri enrere. El millor remei per al mal temps són la multitud de cafès on tastareu els millors pastissos del món, com el cafè Sacher. També hi podeu visitar museus plens d’història com el de Sissí emperadriu. I quan us recupereu del fred, sortiu al carrer i deixeu-vos endur per la màgia del Nadal amb la meravellosa il·luminació.

    Viena és una ciutat per conèixer, però sense cap mena de dubte, al Nadal és quan brilla amb llum pròpia.

     

    Mònica

    Mercats de Nadal

    L’òpera de Viena